Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До узбережжя Азовського моря відкриють додаткові рейси

9 квітня 2009 - 14:25

Безпека пасажирських перевезень, покращення якості автотранспортного обслуговування та боротьба з нелегальними перевізниками – таке коло питань, які обговорили учасники наради.

Як відомо, влітку значно збільшується кількість туристів, особливо у південних напрямках. У цей період середньомісячна кількість пасажирів до Бердянська  зростає до 29 тисяч. На відпочинок до Кирилівки приїжджає в середньому 6500 відпочиваючих, що у 30 разів більше, аніж у зимовий період.

Нині з огляду на  складні економічні умови  прогнозується скорочення пасажиропотоку у літній період на 15-18 %. Та незважаючи на це у Запоріжжі все ж введуть додаткові сезонні рейси на маршрутах до узбережжя Азовського моря. До Кирилівки з обласного центру будуть  від’їжджати мікроавтобуси щогодини, 3 додаткові рейси відкриють до Бердянська та один - до Приморська.

Стурбованість автоперевізників викликають численні випадки недобросовісної конкуренції, а саме,  водії, що надають послуги без дозвільних документів. Минулого року на маршруті Запоріжжя-Кирилівка щодоби працювало 30 нелегальних мікроавтобусів, відповідно бюджети недоотримали значні кошти від діяльності такого характеру.

За даними автоінспекції у І кварталі 2009 року вже складено 127 протоколів стосовно перевізників, які працювали без необхідних дозвільних документів. Такі документи – гарантія якісного обслуговування, дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт, а відповідно і безпечної поїздки. Обласна державна адміністрація спільно з ДАЇ відпрацьовують план перевірок автоперевізників, також до роботи буде залучено фахівців  Антимонопольного комітету.

           

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни