Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До узбережжя Азовського моря відкриють додаткові рейси

9 квітня 2009 - 14:25

Безпека пасажирських перевезень, покращення якості автотранспортного обслуговування та боротьба з нелегальними перевізниками – таке коло питань, які обговорили учасники наради.

Як відомо, влітку значно збільшується кількість туристів, особливо у південних напрямках. У цей період середньомісячна кількість пасажирів до Бердянська  зростає до 29 тисяч. На відпочинок до Кирилівки приїжджає в середньому 6500 відпочиваючих, що у 30 разів більше, аніж у зимовий період.

Нині з огляду на  складні економічні умови  прогнозується скорочення пасажиропотоку у літній період на 15-18 %. Та незважаючи на це у Запоріжжі все ж введуть додаткові сезонні рейси на маршрутах до узбережжя Азовського моря. До Кирилівки з обласного центру будуть  від’їжджати мікроавтобуси щогодини, 3 додаткові рейси відкриють до Бердянська та один - до Приморська.

Стурбованість автоперевізників викликають численні випадки недобросовісної конкуренції, а саме,  водії, що надають послуги без дозвільних документів. Минулого року на маршруті Запоріжжя-Кирилівка щодоби працювало 30 нелегальних мікроавтобусів, відповідно бюджети недоотримали значні кошти від діяльності такого характеру.

За даними автоінспекції у І кварталі 2009 року вже складено 127 протоколів стосовно перевізників, які працювали без необхідних дозвільних документів. Такі документи – гарантія якісного обслуговування, дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт, а відповідно і безпечної поїздки. Обласна державна адміністрація спільно з ДАЇ відпрацьовують план перевірок автоперевізників, також до роботи буде залучено фахівців  Антимонопольного комітету.

           

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни