Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький ресторанний бізнес скаржиться на умови праці під час карантинних обмежень

15 липня 2020 - 11:15

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін провів зустріч з представниками ресторанного бізнесу.

Підприємці поскаржились на карантинні обмеження, що заважають їм працювати та на чисельні перевірки з боку правоохоронних та контролюючих органів.

Нагадаємо, роботу розважальних закладів (нічних клубів, кафе та ресторанів) було продовжено до 23 години. На сьогодні їх робота забороняється  після 23.00 та до 7.00.

За словами підприємців, працювати лише ввечері не рентабельно, до того ж, залишається плата оренди, комунальні послуги, зарплата персоналу, податки тощо. Умови карантину ставлять під загрозу подальшу діяльність розважальних закладів взагалі.

- Нікому не цікаво, щоб бізнес не працював та стояв. Це і зарплата, і податки, і нарахування до бюджету. Проте є ситуації, де необхідне порозуміння. Ми всі живемо в умовах адаптованого карантину. Наприклад, у курортному місті Бердянськ зафіксовано 29 випадків захворювання, з них 15 – за останні три дні. Якщо така тенденція з захворюванням буде зберігатися, то ми перейдемо на умови суворого карантину та будуть працювати лише продуктові магазини, як це було у березні. Ми досі не можемо відкрити дитячі оздоровчі заклади. Літня оздоровча кампанія ще не розпочалася, і це теж має свої наслідки. По перше, дитячі табори можуть не відкритися цього року, а наступного можуть зовсім закритися. По-друге, це те, що наші діти не мають необхідного оздоровлення. На думку медиків, нас очікує друга хвиля захворювання COVID-19. На сьогодні є рішення державної комісії ТЕБ НС, яке дублюється на місцях. Щодо карантинних обмежень, то Запорізька область, як і інші регіони, виконує рішення Кабінету Міністрів. У Запорізькій області ситуація з захворюванням моніториться щодня за різними показниками. Ми робимо все можливе для послаблення карантину. Щодо перевірок, від яких потерпає бізнес, то пропоную провести зустріч з представниками контролюючих органів та обговорити умови перевірок та налагодити роботу у правовому полі. Нам необхідно чути та розуміти один одного, налагодити конструктивний діалог, пережити тяжкі часи, підтримати один одного, а не заважати працювати та просто виживати, - наголосив під час зустрічі Віталій Боговін.

За попередньою домовленістю, зустріч з представниками бізнесу та правоохоронними структурами запланована на цю п’ятницю, 17 липня.

Нагадаємо, у Запорізькій області до 31 липня продовжено карантин.

Як повідомлялося раніше, на запоріжців очікують карантинні перевірки.

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий