Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Боговін провів ще одну робочу зустріч з власниками ресторанного бізнесу

21 липня 2020 - 10:40

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін зустрівся з представниками ресторанного бізнесу. Зокрема, на зустрічі були присутні ті власники закладів, які працюють і у нічний час.

Нагадаємо, на минулому тижні відбулась зустріч підприємців з головою ОДА, за результатами якої вирішено запросити на наступну зустріч представників правоохоронних та контролюючих органів.

Так, вчора на зустрічі були присутні: перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров, в.о. директора Обласного лабораторного центру МОЗ Роман Терехов, головний прокурор Запорізької області Володимир Калюга, начальник управління СБУ в області Борис Безрукий, заступник начальника ГУ НП в області Павло Карабута, Начальник ГУ Держпродспоживслужби Віктор Шершнєв.

Підприємці окреслили коло проблемних питань для закладів, робота яких наразі обмежена. Зазначимо, в області забороняється робота розважальних закладів (нічних клубів, кафе та ресторанів) після 23.00 та до 7.00.

За словами власників бізнесу, працювати лише ввечері не рентабельно, адже залишається плата оренди, комунальні послуги, зарплата персоналу, податки тощо. Умови карантину ставлять під загрозу подальшу діяльність розважальних закладів взагалі. Не вистачає комунікації з органами влади щодо логіки прийняття рішень.

Головний санітарний лікар області Роман Терехов роз’яснив, що Урядом внесені зміни до Постанови № 392 «Про встановлення карантину». Згідно з рішенням Уряду, по всій країні діє обмеження роботи нічних клубів, кафе і ресторанів з 23:00 до 7:00. Ця норма дійсна на території всієї країни. Регіональні комісії з питань ТЕБ та НС не можуть впливати на ці рішення.

– Якоїсь окремої «логіки прийняття рішень» особисто для запорізьких власників бізнесу немає. Правила визначені Урядом і однаково стосуються і Запоріжжя, і Одеси, і Києва. Зараз немає поділу «ваші» та «наші». Ми всі в однакових умовах. Повірте, ми не хочемо спеціально закривати заклади. Зараз люди дійсно втомились від цих обмежень і вже не дотримуються у повній мірі всіх рекомендованих протиепідеміологічних вимог. А міжнародна епідеміологічна практика говорить, що за першою хвилею спалаху захворювання чи вірусу завжди йде друга. І, як правило, друга хвиля набагато більша, – зазначив він.

Також підприємці поскаржились на часті перевірки їхніх закладів працівниками Держпродспоживслужби та Національної поліції. За їх словами, іноді заклади перевіряють по 5-7 разів на день.

– Думаю, що ми зібрались таким колом не дарма. Усі окреслені випадки взяті на контроль керівниками правоохоронних органів, так само начальник Держпродспоживслужби проведе роботу зі спеціалістами щодо того, як відбуваються перевірки. Ніхто не хоче ускладнювати вам роботу у такий час. Головний санітарний лікар щодня звітує про кількість захворівших. І ми всі сподіваємось, що скоро це все закінчиться. Тому, якщо буде виникати потреба, ми усі зустрінемось ще не один раз, – підсумував Віталій Боговін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області