Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В рамках програми Президента України “Велике Будівництво” триває реконструкція сучасного спортивного майданчика у Запорізькій гімназії № 8

24 липня 2020 - 12:10

Черговим об’єктом реалізації ініціативи Президента України «Велике будівництво» у Запорізькій області став навчальний заклад з більш ніж 120-річною історією. Запорізька гімназія № 8 була заснована ще у 1896 році. З 1922 року навчання тут велося українською мовою. 

Сьогодні очільник облдержадміністрації Віталій Боговін разом з керівницею апарату ОДА Зінаїдою Бойко проінспектували хід реконструкції сучасного спортивного майданчика з трибуною для цього закладу та обговорили з підрядником особливості впровадження проєкту. 

На спортивному майданчику займаються діти, які навчаються в Запорізькій гімназії № 8 Запорізької міської ради Запорізької області, загальноосвітній школи № 38 Запорізької міської ради Запорізької області та вихованці КЗ «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з футболу  «Металург» ЗОР. 


- Кожен об’єкт програми «Велике будівництво» - це, перш за все, важливий вклад у наше здорове та безпечне майбутнє. Цей майданчик стане прекрасною базою для популяризації фізичної культури та спорту як мінімум для 2500 вихованців різних шкіл та молоді навколишніх вулиць такого великого району, в якому, нажаль, немає подібних сучасних об’єктів, – підкреслив Віталій Боговін.

Зазначимо, реконструкція розпочалась  минулого року. Загальна кошторисна вартість проєкту – 22954, 263 тис. грн.  Реконструкція та будівництво цього спортивного майданчика дасть змогу для проведення в повному обсязі навчальних занять фізичною культурою  для учнів шкіл прилеглих навчальних закладів, проведення навчально-тренувальних занять з вихованцями спортивних шкіл, спортивно-масових, фізкультурно-оздоровчих  заходів серед мешканців  та проведення змагань з футболу різного рівня, включаючи  затверджені Всеукраїнські календарні ігри Чемпіонату України серед дитячо-юнацьких спортивних закладів ДЮФЛ.

Керівництво гімназії зазначає, що на даний момент вони задоволені швидкістю та якістю робіт, які веде ТОВ “ПРОЕНЕРГО-ІННОВАЦІЯ”.

Новий майданчик з трибуною офіційно планується відкрити наприкінці  2020 року.  


Довідково. За останні 15 років вихованці спортивної школи здобули вагомих досягнень: ставали переможцями та призерами Всеукраїнських змагань з футболу, так у 2015 році стали чемпіонами Всеукраїнських змагань з футболу  серед юнаків. В 2017 році стали срібними призерами Чемпіонату України з футболу серед юнаків U-17, у 2018 році стали бронзовими призерами Чемпіонату України з футболу серед ДЮСЗ серед юнаків U-17,а вже у 2019 році вперше в історії спортивної школи вихованці 2002 року народження  стали переможцями Чемпіонату України серед дитячо-юнацьких спортивних закладів у віковій категорії U-17 з 91 найкращих команд України. Ці здобутки дозволили виконати нормативні вимоги для присвоєння спортивного розряду «Кандидат у майстри спорту України» 18 вихованцям-переможцям.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


 

 

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров