Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В рамках програми Президента України “Велике Будівництво” триває реконструкція сучасного спортивного майданчика у Запорізькій гімназії № 8

24 липня 2020 - 12:10

Черговим об’єктом реалізації ініціативи Президента України «Велике будівництво» у Запорізькій області став навчальний заклад з більш ніж 120-річною історією. Запорізька гімназія № 8 була заснована ще у 1896 році. З 1922 року навчання тут велося українською мовою. 

Сьогодні очільник облдержадміністрації Віталій Боговін разом з керівницею апарату ОДА Зінаїдою Бойко проінспектували хід реконструкції сучасного спортивного майданчика з трибуною для цього закладу та обговорили з підрядником особливості впровадження проєкту. 

На спортивному майданчику займаються діти, які навчаються в Запорізькій гімназії № 8 Запорізької міської ради Запорізької області, загальноосвітній школи № 38 Запорізької міської ради Запорізької області та вихованці КЗ «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з футболу  «Металург» ЗОР. 


- Кожен об’єкт програми «Велике будівництво» - це, перш за все, важливий вклад у наше здорове та безпечне майбутнє. Цей майданчик стане прекрасною базою для популяризації фізичної культури та спорту як мінімум для 2500 вихованців різних шкіл та молоді навколишніх вулиць такого великого району, в якому, нажаль, немає подібних сучасних об’єктів, – підкреслив Віталій Боговін.

Зазначимо, реконструкція розпочалась  минулого року. Загальна кошторисна вартість проєкту – 22954, 263 тис. грн.  Реконструкція та будівництво цього спортивного майданчика дасть змогу для проведення в повному обсязі навчальних занять фізичною культурою  для учнів шкіл прилеглих навчальних закладів, проведення навчально-тренувальних занять з вихованцями спортивних шкіл, спортивно-масових, фізкультурно-оздоровчих  заходів серед мешканців  та проведення змагань з футболу різного рівня, включаючи  затверджені Всеукраїнські календарні ігри Чемпіонату України серед дитячо-юнацьких спортивних закладів ДЮФЛ.

Керівництво гімназії зазначає, що на даний момент вони задоволені швидкістю та якістю робіт, які веде ТОВ “ПРОЕНЕРГО-ІННОВАЦІЯ”.

Новий майданчик з трибуною офіційно планується відкрити наприкінці  2020 року.  


Довідково. За останні 15 років вихованці спортивної школи здобули вагомих досягнень: ставали переможцями та призерами Всеукраїнських змагань з футболу, так у 2015 році стали чемпіонами Всеукраїнських змагань з футболу  серед юнаків. В 2017 році стали срібними призерами Чемпіонату України з футболу серед юнаків U-17, у 2018 році стали бронзовими призерами Чемпіонату України з футболу серед ДЮСЗ серед юнаків U-17,а вже у 2019 році вперше в історії спортивної школи вихованці 2002 року народження  стали переможцями Чемпіонату України серед дитячо-юнацьких спортивних закладів у віковій категорії U-17 з 91 найкращих команд України. Ці здобутки дозволили виконати нормативні вимоги для присвоєння спортивного розряду «Кандидат у майстри спорту України» 18 вихованцям-переможцям.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів