Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Готовність до викликів стихії має бути завжди

12 червня 2009 - 15:34

Під головуванням першого заступника голови ОДА Олександра Бережного у селекторному режимі відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Засідання саме співпало з надзвичайною ситуацією – минулої ночі територією Василівського району пронісся буревій. Найбільше постраждала Кам'янська школа-інтернат, з будівлі якої зірвало дах. Тож перше спілкування відбулося з головою Василівської РДА Олегом Закарлюкою, який повідомив, що для ремонту потрібен шифер, деревина, але точні потреби та збитки ще уточнюються.

Олександр Бережний нагадав присутнім, що рік тому аналогічно постраждала Матвіївська школа-інтернат, де великих збитків було завдано через те, що економили на ремонті, використовували дешеві матеріали. Тому посадовець попередив керівників територій: "Якщо не буде дотримання технологій при ремонтах, будете відповідати персонально, а матеріали направлятимуться до правоохоронних органів. Я перший їх підпишу".

Продовжило тему безпеки планове питання засідання – забезпечення санітарного і епідеміологічного благополуччя населення у літній період. Його виконання цього року особливо актуальне. За словами О.Бережного, за прогнозними даними курорти області можуть відвідати набагато більше відпочиваючих, ніж у попередні роки – близько 2 мільйонів. Це пов'язано з кризою і відносною дешевизною відпочинку на Азовському морі. Тому, наголосив він, ми повинні зробити все, щоб не допустити відхилень від дотримання санітарних норм у місцях масового відпочинку.

Головною ж загрозою нормам є відсутність якісного водопостачання. Відповідні служби контролюють це питання особливо прискіпливо. Як було зазначено на засіданні, через це відкриття баз відпочинку на косі Пересип у Кирилівці досі залишається під питанням.

Члени комісії також обговорили питання про стан використання та поводження з непридатними отрутохімікатами. Таких у нашій області 1262 тонн, які зберігаються у 19-ти районах. Щоб локалізувати цю проблему, керівникам 12-ти районів, де зберігаються найменші обсяги, направлено листи з пропозиціями віднайти можливості для їх знешкодження за рахунок місцевого бюджету.

Занепокоєння викликає стан водозабезпечення для гасіння пожеж. З початку року в області сталося 632 пожежі, загинуло 92 людини, у тому числі четверо дітей. Наслідки могли б бути не такі трагічні за наявності справного обладнання для пожежогасіння. Але зафіксовано майже 10% несправних гідрантів, особливо у закладах медицини, освіти, культури. Вирішено заслухати керівників тих установ, де стан найбільш незадовільний, і виробити план дій.

Не залишаються поза увагою обласної влади постраждалі внаслідок вибуху у Мелітопольському відділенні Ощадбанку. Як повідомила начальник управління охорони здоров"я ОДА Наталія Мотовиця, на шпитальному лікуванні залишилися 18 потерпілих, 8 відправлено на амбулаторне лікування, а найменшого з потерпілих - немовля вже виписали з лікарні. Вона відзначила чітку і професійну роботу медиків, а також організацію збору крові, на що відгукнулися і жителі інших районів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції