Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодь долучилася до обговорення проекту змін до Конституції України

12 червня 2009 - 15:33

У Запорізькому національному технічному університеті відбулося засідання «круглого столу», на якому обговорили зміни до Основного Закону, які запропонував внести Президент України.

У його роботі взяли участь голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, ректор ЗНТУ Сергій Бєліков, провідні науковці технічного університету та студентська молодь. Саме думкою останніх найбільше цікавився керівник регіону.

- У майбутньому вам треба буде визначати подальший напрямок розвитку держави. Тому дуже важливо, щоб ви усвідомлювали, чому потрібні зміни і як саме вони вплинуть на життя кожного з нас, - звернувся до студентів Олександр Старух.

Студенти поділилися з очільником області нагальними проблемами, які нині постають перед бажаючими здобути якісну вищу освіту. Як з'ясувалося під час спілкування, молодь цікавиться не тільки питаннями, які стосуються безпосередньо їхньої долі, зокрема, чи зміниться процес влаштування на роботу випускників ВНЗ, кредитування житла, податкові реформи. Основне, що бажали почути молоді люди – думку провідних вчених, бачення авторитетних науковців щодо тих змін, які пропонує внести Глава держави до Конституції України. Як саме в подальшому вони вплинуть на майбутнє країни та її громадян – ось питання, яке рефреном лунало в аудиторії. Таке активне, зріле реагування студентства на державні процеси приємно вразило представника виконавчої влади.

- Коли всі громадяни, для яких у першу чергу приймається Конституція, будуть небайдуже ставитись до процесів її вдосконалення – Основний Закон стане реально діючим, - висловив переконання посадовець.

Присутні на засіданні науковці виступили з доповідями на такі теми: «Зміни до Конституції у контексті забезпечення прав молодої людини», «Реформування виборчої системи в Україні: перспективи розвитку» та «Конституційна реформа в Україні: соціологічний контекст».

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ – що змінилося?

Один чоловік загинув під час ворожої атаки по Василівському району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області