Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжців закликають дбати про дороги, а балансоутримувачів – сумлінно виконувати свої функції

11 серпня 2020 - 15:10

Сьогодні в облдержадміністрації керівництво області разом із представниками силового блоку на селекторній нараді обговорили  питання взаємодії у вирішенні низки важливих регіональних проблем.

У нараді під керівництвом голови облдержадміністрації Віталія Боговіна взяли участь заступник голови ОДА Віталій Тишечко (стажування), керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівник ГУ Національної поліції в Запорізькій області Микола Лушпієнко, прокурор Запорізької області Володимир Калюга, очільник Управління СБУ в Запорізькій області Борис Безрукий, керівниця управління патрульної поліції в Запорізькій області Світлана Михайловська, представники ДП «Місцеві дороги Запорізької області», «Укртансбезпеки»,  Служби автомобільних доріг в Запорізькій області, ГУ Держпраці в Запорізькій області та інші.

Очільник області Віталій Боговін звернув увагу на важливість відпрацювання питання збереження запорізьких автомобільних доріг від передчасного руйнування вантажним транспортом, особливо у період реалізації програми Президента України «Велике будівництво», коли нарешті наш регіон поступово отримує якісне та надійне дорожнє покриття.

Як зазначив Віталій Тишечко, створена обласна робоча група впродовж двох тижнів здійснила моніторингове обстеження 10 кар’єрів області з 13 щодо дотримання габаритно-вагових норм при завантаженні та склала відповідні матеріали. Довідки з результатами моніторингу найближчим часом будуть передані до правоохоронних органів. Під час обстежень було зафіксовано ряд порушень, наприклад:

- Порушення габаритно-вагових норм транспортними засобами, що виїхали з ТОВ «Мокрянський кам’яний кар’єр №3» та АТ «Запоріжрудпром»;

- Під час моніторингу ТОВ «Мокрянський кам’яний кар’єр №2» було встановлено, що ПП «Будівельна компанія «Рідний дім» здійснює реалізацію щебеневої продукції, яка видобувається  ТОВ, проте відповідною діяльністю не займається на день перевірки через налагодження відповідного обладнання;

- У м. Запоріжжі на ПрАТ «Запорізьке кар’єроуправління» робочу групу не допущено, але було зафіксовано порушення габаритно-вагових норм транспортними засобами, що виїхали з кар’єру;

- У Бердянському районі здійснено огляд транспортних засобів при зважуванні та за територією Андріївського гранітного кар’єру на дорозі Борисівка-Дмитрівка-Софіївка, зафіксовано три порушення габаритно-вагових норм.

Під час моніторингу не  вдалось оглянути Долинський гранітний кар’єр. Зі слів працівника, підприємство на даний час не здійснює видобуток і проводить роботи щодо налагодження/встановлення відповідного обладнання.  Через відсутність дорожнього покриття до фактичного місця розташування ТОВ «Керуюча компанія «Аконіт» робоча група дістатися не змогла. Токмацьке ТОВ «Турстрой-скелюватське» - не обстежено, оскільки фактичне місце кар’єру не знайдено, є інформація, що цей кар’єр не працює.

На Токмацькому гранітному кар’єрі порушень не виявлено.

Керівник ГУ Національної поліції в Запорізькій області Микола Лушпієнко звернув увагу, що поліція фіксує порушення, а на дорогах балансоутримувачі мають розмістити відповідні знаки у рекомендованих Нацполіцією місцях.  Правоохоронні органи будуть контролювати встановлення дорожніх знаків у відповідних місцях і таким чином виконуватиме доручення Гаранта по збереженню запорізьких автошляхів.

Також присутні обговорили результати попереднього моніторингу місць зберігання небезпечних речовин в області. За дорученням Прем’єр-міністра в області проведено огляд чотирьох місць зберігання селітри, яка належить до помірно небезпечних речовин.

Окрім того, обговорили питання роботи антирейдерських штабів на територіях. Очільник ОДА Віталій Боговін звернувся до керівництва райдержадміністрацій, територіальних громад та міст обласного значення щодо активізації роботи у цьому напрямку на місцях та своєчасного інформування облдержадміністрації з проблемних питань регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору