Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбувся XXIV Міжнародний фестиваль “Запорозький Спас”

30 серпня 2020 - 18:00

В Запоріжжі на острові Хортиця відбулось дійство, завдяки якому тисячі людей поринули  в історичні часи зародження козацьких бойових традицій в нашому краї. Мова йде про XXIV Міжнародний фестиваль національних воїнських та традиційних культур “Запорозький Спас” імені Анатолія Єрмака.

Під час масштабного заходу було представлено блок національних бойових мистецтв та видів боротьби; планери народних майстрів вишиванок, хенд-мейду та ковальського мистецтва; концерт за участю кобзарів, народних колективів та талановитих співаків. В рамках заходу відбулись турніри історичного та козацького фехтування, змагання з традиційних видів боротьби на поясах, навхрест, штовхач – Котигорошко та ін., чемпіонат України з боїв «Лава на лаву», відкриті Всеукраїнські ігри з видів спорту, заснованих на етнічних традиціях. Даний фестиваль вражав відвідувачів з усієї України і навіть закордону автентичною атмосферою та приніс незабутні спогади і враження.

Розпочався захід із вшанування князя Святослава Хороброго у Вознесенівському парку, а вже наступного дня, президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула провів урочисте відкриття заходу на острові Хортиця, на території Кінного театру «Запорізькі козаки».

«Наш фестиваль – це велика подія для України. Уявіть, на Хортиці вже котрий рік поспіль збираються справжні козаки з різних куточків України. Нас також радо підтримують й інші національності, адже на фестивалі в цьому році вперше були проведені змагання з традиційної грузинської боротьби чидаоба, участь в яких прийняли греки, чечени та грузини. Вони поважають козацтво та наші традиції, адже ми теж повинні виховувати в наших дітях патріотизм та робити все заради того, щоб Україна була вільною та квітучою», - зазначив Олександр Притула.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни