Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У вирішенні проблемних питань з водопостачанням в Новоолександрівській та Наталівській сільрадах радах є певні зрушення

16 вересня 2020 - 08:40

Вчора під головуванням директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталія Литвиненка  відбулася нарада з питання забезпечення безперебійним водопостачанням споживачів населених пунктів  Новоолександрівської та Наталівської сільських рад Запорізького району.

Як зазначив посадовець, це питання знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації Віталія  Боговіна і на сьогодні є певні зрушення в цьому напрямку.

Так, Наталівською сільською радою передбачені кошти на встановлення комерційних приладів обліку на всіх відгалуженнях від магістрального водогону КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради. Протягом поточного місяця очікується проведення процедур закупівлі та відповідних робіт. Проведено інвентаризацію водопровідних мереж. Замовлено та завершується виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію мереж водопостачання у с. Новостепнянське. Проводиться робота з населенням щодо погашення існуючої заборгованості перед СКП «Конка». Крім  цього, опрацьовується питання щодо визначення в найкоротший термін виконавцем послуг з централізованого водопостачання населених пунктів Наталівської сільської ради ЖЕКП «Степок» Степненської сільської ради.  

Новоолександрівською сільською об’єднаною територіальною громадою проведено належну роботу по інвентаризації мереж водопостачання населених пунктів Новоолександрівської сільської ради, найближчим часом також планується встановлення комерційних приладів обліку. З 01.08.2020 встановлено новий тариф на послугу централізованого водопостачання, який дозволить зменшити збитковість СКП «Конка».

Разом з тим, питання погашення заборгованості СКП «Конка» перед КП «Облводоканал» залишається невирішеним. За серпень заборгованість зросла на 593,4 тис. грн. та складає вже 6 970,4 тис. грн.

Як зазначив генеральний директор КП «Облводоканал» С. Басанський, на сьогодні є рішення суду щодо стягнення з СКП «Конка» заборгованості у сумі 2 777,8 тис. грн. за період з травня по листопад 2019 року. Також подано до суду позовну заяву на стягнення заборгованості у сумі     3 597,6 тис. грн. за період грудень 2019 – липень 2020 року та додатково збільшено суму цього позову на 595 тис. грн. за серпень поточного року.

Постійне зростання заборгованості споживачів Запорізького району, у т.ч. СКП «Конка», унеможливлює виконання КП «Облводоканал» зобов’язань щодо виплати заробітної плати своїм працівникам та погашення заборгованості перед КП «Водоканал» м. Запоріжжя за покупну воду, що створює загрозу обмеження КП «Водоканал» водопостачання для усього напрямку Запоріжжя-Вільнянськ-Новомиколаївка. Також КП «Облводоканал» постійно знаходиться під загрозою відключення об’єктів від електропостачання.  

Незважаючи на складність ситуації та існуючі борги за покупну воду, на сьогодні споживачі населених пунктів зазначених громад забезпечені послугою водопостачання.

Керівництву Новоолександрівської сільської ради рекомендовано спільно з СКП «Конка» скласти графік реструктуризації заборгованості перед КП «Облводоканал», вирішити питання надання фінансової підтримки СКП «Конка» з метою погашення існуючої заборгованості, а керівнику цього підприємства - посилити роботу щодо стягнення дебіторської заборгованості зі споживачів населених пунктів Новоолександрівської та Наталівської сільських рад. 



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я