Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Боговін відвідав вірусологічну лабораторію, де цілодобово проводяться дослідження випадків захворювання на COVID-19

22 вересня 2020 - 18:00

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін та його заступниця Олена Теряєва сьогодні, 22 вересня, ознайомилися з роботою Запорізького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України. Зокрема, Віталій Боговін та Олена Теряєва ознайомилися з роботою мобільної лабораторії моніторингу довкілля та відвідали вірусологічну лабораторію, де проводяться дослідження випадків захворювання на COVID-19.

Як розповів в. о. директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Терехов, коштом громади було придбано унікальне обладнання для оцінювання якості навколишнього середовища, стану грунту та води. Мобільна лабораторія моніторингу довкілля працює 24 години на добу та 7 днів на тиждень та виїжджає на заміри як вдень, так і вночі. Лабораторія відповідає європейській якості. Лабораторія працює в цілодобовому щоденному режимі (в тому числі у вихідні та святкові дні) по виконанню планових та позапланових вимірювань.

Особливу увагу Віталій Боговін надав відвідуванню вірусологічної лабораторії, де дослідження тривають цілодобово. Перші дослідження у лабораторії почали робити 25 березня 2020 року. Якщо тоді робилося близько 100 досліджень на добу, то сьогодні проводиться близько тисячі досліджень. На сьогодні вже зроблено близько 73 тисячь досліджень та обстежено близько 68 тисяч людей. Діагностичні дослідження зроблені для запоріжців безкоштовно за рахунок бюджетних коштів.

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін ознайомився з обладнанням лабораторного центру та поспілкувався з медичним персоналом.

За словами Романа Терехова, за прогнозами друга хвиля захворювання на COVID була прогнозована на кінець жовтня – середину листопада. Проте, друга хвиля захворювання вже розпочалася наприкінці вересня.

Для того, щоб мінімізувати ризики захворювання як на грип, так і на COVID, а взагалі ці два захворювання можуть протікати одночасно, медики радять робити щеплення. Вакцини для щеплення медичні заклади регіону очікують отримати вже у жовтні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств