Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Боговін відвідав вірусологічну лабораторію, де цілодобово проводяться дослідження випадків захворювання на COVID-19

22 вересня 2020 - 18:00

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін та його заступниця Олена Теряєва сьогодні, 22 вересня, ознайомилися з роботою Запорізького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України. Зокрема, Віталій Боговін та Олена Теряєва ознайомилися з роботою мобільної лабораторії моніторингу довкілля та відвідали вірусологічну лабораторію, де проводяться дослідження випадків захворювання на COVID-19.

Як розповів в. о. директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Терехов, коштом громади було придбано унікальне обладнання для оцінювання якості навколишнього середовища, стану грунту та води. Мобільна лабораторія моніторингу довкілля працює 24 години на добу та 7 днів на тиждень та виїжджає на заміри як вдень, так і вночі. Лабораторія відповідає європейській якості. Лабораторія працює в цілодобовому щоденному режимі (в тому числі у вихідні та святкові дні) по виконанню планових та позапланових вимірювань.

Особливу увагу Віталій Боговін надав відвідуванню вірусологічної лабораторії, де дослідження тривають цілодобово. Перші дослідження у лабораторії почали робити 25 березня 2020 року. Якщо тоді робилося близько 100 досліджень на добу, то сьогодні проводиться близько тисячі досліджень. На сьогодні вже зроблено близько 73 тисячь досліджень та обстежено близько 68 тисяч людей. Діагностичні дослідження зроблені для запоріжців безкоштовно за рахунок бюджетних коштів.

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін ознайомився з обладнанням лабораторного центру та поспілкувався з медичним персоналом.

За словами Романа Терехова, за прогнозами друга хвиля захворювання на COVID була прогнозована на кінець жовтня – середину листопада. Проте, друга хвиля захворювання вже розпочалася наприкінці вересня.

Для того, щоб мінімізувати ризики захворювання як на грип, так і на COVID, а взагалі ці два захворювання можуть протікати одночасно, медики радять робити щеплення. Вакцини для щеплення медичні заклади регіону очікують отримати вже у жовтні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області