Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За результатами питань представників ЗМІ облдержадміністрація надає відповіді

25 вересня 2020 - 13:44

Під час звіту Віталія Боговіна щодо діяльності “100 днів на посаді голови облдержадміністрації” журналісти регіональних ЗМІ порушили питання щодо перебування хворих на COVID у госпіталі в Мелітополі.

У відповіді відділу охорони здоров’я Мелітопольської міської ради зазначається, що у зв’язку з капітальним ремонтом будівлі відокремленого підрозділу «Інфекційна лікарня» Мелітопольської міської ради було здійснено переведення  відокремленого підрозділу «Інфекційна лікарня» до  будівлі колишнього  дитячого санаторію.

Інфекційна лікарня розгорнута на 100 ліжок. Відповідно до загострення епідемічної ситуації щодо захворюваності на COVID-19, лікарня працює як госпіталь для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 з організацією  карантинного відділення для пацієнтів з підозрілими та ймовірними випадками.

В госпіталі надається медична допомога хворим на коронавірусну інфекцію жителям міста Мелітополя, Мелітопольського, Приазовського та Якимівського районів. Інфекційне відділення Мелітопольської районної лікарні визначене для госпіталізації пацієнтів з іншими інфекційними захворюваннями для міста Мелітополя та Мелітопольського району.

Будівля, в якій на теперішній час тимчасово розташований  відокремлений підрозділ «Інфекційна лікарня»,  розділена на 2 зони: «червона» – госпіталь, «зелена» –  відділення для підозрілих та ймовірних випадків.

Пацієнти з підозрами та ймовірними випадками госпіталізуються окремо від пацієнтів, у яких діагноз підтверджено.

На сьогодні у госпіталі знаходиться 59 пацієнтів, у тому числі, 43 пацієнта з підтвердженим діагнозом COVID-19, 10 випадків з підозрою та 6 ймовірних.

Всього в госпіталі здійснено кисневе забезпечення ще на 20 ліжок, наразі проводяться технічні роботи щодо підключення нових 25 точок.

З метою дотримання вимог інфекційного контролю, а саме інфекційної безпеки пацієнтів та медичного персоналу, відповідні приміщення лікарні обеззаражуються бактерицидними рециркуляторами, яких в наявності 15, та бактерицидними опромінювачами, яких 45.  Медичний персонал обстежується методом ІФА 1 раз на 14 діб згідно з  вимогами наказу МОЗ.

Щодо питання скорочень персоналу в Обласній інфекційній клінічній лікарні, то порушень трудового законодавства зі сторони адміністрації закладу не вбачається. Зокрема, було прийнято рішення провести оптимізацію надання лабораторних послуг. Прийом або звільнення з лікарні відбувається тільки на підставі волевиявлення працівників.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

лист(.croBrwEx_ACFrOgAX9oL-HX6VbgGnU2dFR3sQz-Wa8CSeVXCIjHrr4rN8N1XIoWmMcYUtRbWXWNSBr7lcJcXt_z2qaISMBdi3YO-HkuDGuKkyVwWu-MrP7u19YbCYP0O5CwFsRL9pStQftecawkiI, 0Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області