Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області презентували новий путівник «Шляхами Запоріжжя. Туристичні маршрути»

28 вересня 2020 - 15:55

У виставковій залі Запорізького обласного краєзнавчого музею відбулася презентація путівника «Шляхами Запоріжжя. Туристичні маршрути». У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, запорізькі гіди, студенти профільних спеціальностей.

Вітаючи присутніх із Всесвітнім днем туризму, заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун зауважив, що в області розпочато роботу над створенням Стратегії розвитку туризму, розробляється брендбук регіону.

Владислав Мороко, презентуючи путівник, підкреслив, що він допоможе мандрівникам відкрити для себе красу Запорізького краю. У збірнику маршрутів лаконічно описано туристичні принади та розміщено QR-коди, за допомогою яких можна отримати розширену інформацію на сайтах відповідних об’єктів або громад.

У книзі представлені п’ять варіантів подорожей вздовж головних автомагістралей регіону. Вони підійдуть як для мандрівки вихідного дня, так і на кожен день. У рамках маршрутів зібрані найрізноманітніші туристичні об’єкти – природні (заповідники, парки, пам’ятки), історичні (залишки старовинних укріплень, палацові комплекси, пам’ятки археології, архітектури, містобудування, культові споруди), розважальні (зоопарки, зелені садиби, аквапарки). Деякі подорожі завершуються на узбережжі Азовського моря.

Путівник представляє варіанти подорожей, розрахованих на різні вікові категорії та будь-який бюджет. Познайомитися з книгою буде цікаво і туристам, що вперше відвідують область, і самим мешканцям регіону.

 

Довідково.

Проєкт створений в рамках розвитку туристичної галузі регіону за активної підтримки Запорізької обласної ради та Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації. Керівник проєкту – директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко. Автор тексту та дизайн путівника розробив Михайло Мордовськой. Фотографії до книги надали відомі фотографи Запоріжжя: Анатолій Волков, Дмитро Смольєнко, Сергій Лавров, Михайло Мордовськой, Олексій Толмачев, Наталя Шестакова, Володимир Лініков, Дмитро Янущенко, Олена Піддубна та ін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області