Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громада Токмака не залишиться наодинці зі своїми проблемами

21 липня 2009 - 17:42

Вчорашній буревій, який пронісся над селами Токмацького району, вніс корективи і в заплановану робочу поїздку голови облдержадміністрації Олександра Старуха.

Керівник регіону заїхав до села Нове, щоб на власні очі побачити, яких збитків наніс буревій буквально за 30-40 хвилин. Населений пункт повністю був знеструмлений (за минулу ніч частково цю проблему вже усунено), постраждала і водонапірна башта, знесло частково і покрівлю Будинку культури. Не оминула біда і будинки жителів не лише Нового, а й сусіднього Веселого.

- Допомога обов'язково надійде з області. Коли підрахуєте збитки, чекайте коштів з резервного фонду обласного бюджету, - запевнив місцеву владу Олександр Старух.

Підтримки обласної виконавчої влади чекають і КУ «Токмацька центральна районна лікарня», яка обслуговує понад 60 тисяч, як жителів Токмака, так і Токмацького району. А проблема тут в дефіциті коштів на оплату праці медичних працівників. Цифра вражаюча на сьогодні – 1198 тисяч гривень. Потребує оновлення і медикотехнологічне обладнання. Зокрема, вкрай потрібен новий флюорографічний апарат.

В тому, що медики Токмака нову техніку використовують акуратно, голова ОДА пересвідчився на власні очі – придбаний за кошти обласного бюджету апарат УЗВ працює справно. Під контроль обласної виконавчої влади посадовець взяв питання завершення будівництва автономного опалення лікарні. Половина приміщень вже опалюється автономно. А для повного завершення циклу потрібно ще 3,5 млн. грн. Технічна документація вже в повному порядку.

Приємно здивував керівника регіону стан справ на колишньому консервному заводі, а сьогодні ТОВ «Гора-Україна». Це єдиний з консервних заводів, який уцілів на теренах області. Основним напрямком діяльності підприємства є вирощування та глибока переробка овочів і фруктів.

Використання передових аграрних методик, сучасного переробного устаткування дозволяє випускати широкий асортимент плодоовочевої продукції – 22 види консервів і салатів. Планований обсяг випуску в 2009 році становить 13 230 тис. умовних банок. Прибуток від реалізації продукції планується в межах 30-35 млн. грн.

Вся продукція розфасовується як у сучасну «Твист-офф» тару, так і у традиційну СКО, сертифікована по системі Укрсепро, має штрих-коди, сучасний дизайн. На підприємстві впроваджена система контролю якості у відповідності зі стандартами ISO 9001:2000, здійснюється повний цикл переробки овочів і фруктів. Якість контролюється на кожному із чотирьох етапів (приймання, переробка по виду продукції, попереднє пакування й вибраковка, здача на склад готової продукції).

Всі токмакцькі консерви не просто натуральні - вони дійсно домашні - зроблені за традиційними народними рецептами. Тут переробляють не лише огірки, помідори, кабачки (вирощують самі), а і перуанські оливи та західноукраїнські грибочки.

Щодо останніх, то глава області запевнив, що обласна виконавча влада сприятиме пошуку тих, хто хотів би тісно співробітничати з токмачанами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області