Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі промислові підприємства та обласна влада спільно працюють над програмою захисту довкілля

2 жовтня 2020 - 09:00

foto

Запорізька облдержадміністрація ініціювала розробку проєкту Обласної комплексної програми охорони довкілля на 2021-2027 роки та меморандуму про співпрацю з промисловими підприємствами. Суб’єктами господарювання, об’єкти яких належать до першої групи підприємств-забруднювачів повітря, до облдержадміністрації будуть надані власні інвестиційні проєкти щодо оновлення виробничих потужностей та зменшення викидів. 

Нагадаємо, що 17 вересня в Запорізькій ОДА на нараді з представниками промислових підприємств міста Запоріжжя обговорювалися питання наявності різних негативних факторів і в якій мірі вони впливають на екологічну ситуацію в регіоні, перспективи створення дієвих інструментів зменшення шкоди для навколишнього середовища. У результаті було вирішено налагодити співпрацю між владою та запорізькими промисловими підприємствами щодо ефективного вирішення проблеми несприятливої екологічної ситуації та забруднення повітря.

Вчора, 1 жовтня, голова облдержадміністрації відвідав «Запоріжсталь» - одне з найбільших промислових підприємств регіону, де ознайомився з їх проєктами екологічної модернізації.

  • Ми чекаємо від “Запоріжсталі” план конкретних заходів зі зниження навантаження на атмосферне повітря на 20%. Це мають бути обґрунтовані, чіткі, послідовні кроки зі зрозумілими та реальними строками реалізації. Не декларації, не обіцянки, не відписки, які помруть на папері, а нормальні рішення. Їх ми включимо до меморандуму між владою та запорізькими підприємствами та будемо контролювати виконання, - зазначив Віталій Боговін.

Зазначимо, що профільні департаменти облдержадміністрації у співпраці з промисловими підприємствами області займається створенням робочої групи для розробки проєкту Обласної програми охорони довкілля, в рамках якої і буде підготовлено проєкт меморандуму про співпрацю.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю