Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розглядається можливість будівництва у Запоріжжі сучасного легкоатлетичного стадіону

2 жовтня 2020 - 15:11

Сьогодні, 02 жовтня, на базі Запорізької обласної школи вищої  спортивної майстерності відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації (стажування) Олександра Свистуна та начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації  Наталії Власової  зі спортсменами та тренерами обласної школи вищої спортивної майстерності, представниками обласних федерацій з різних видів спорту.

Олександр Свистун озвучив основні досягнення та кроки у вирішенні питань, які були порушені спортивною громадськістю на минулій подібній зустрічі.

Олександр Свистун нагадав, що презентація проєкту «Спортивні донати» відбулася 18 серпня, а вже за два тижні було зібрано 14 тис. грн, необхідних для транспортування з м. Луцька ями для стрибків із жердиною в повній комплектації «Polanik». Дороговартісний спортивний інвентар наданий безкоштовно Міністерством молоді та спорту України.

На даний час триває реалізація трьох цілей проєкту «Спортивні донати»:

  • придбання для спортсменів Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності пульсометрів;
  • придбання для дітей-спортсменів СДЮШОР зі спортивної гімнастики гімнастичного мосту;
  • придбання для спортсменів  Запорізького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" спортивних костюмів.

Будівництво сучасного легкоатлетичного стадіону є дуже важливим питанням для міста. На теперішній час на території м. Запоріжжя існує декілька територій, які можливо використовувати для тренувань та проведення змагань, але дані території знаходяться у стані, непридатному для використання за вказаним призначенням, а деякими ділянками користуються юридичні особи.

Обласна державна адміністрація звернулася до виконавчого комітету Запорізької міської ради з пропозицією надати земельну ділянку для будівництва легкоатлетичного стадіону. Департамент архітектури та містобудування міської ради надав інформацію щодо можливості будівництва легкоатлетичного стадіону на земельних ділянках, розташованих у Шевченківському районі (вул. Автодорожна/вул. Липовецька, площею 4 га) та Комунарському районі (територія житлового району «Південний», де детальним планом було передбачено розроблення спортивно-оздоровчого комплексу).

Наприкінці зустрічі Олександр Свистун наголосив, що подібні зустрічі є дуже актуальними та корисними, тому подібну практику буде продовжено.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області