Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада наголосила на дотриманні карантинних вимог під час богослужінь

16 жовтня 2020 - 12:15

Вчора, 15 жовтня, голова Запорізької ОДА Віталій Боговін, заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва і заступник голови ОДА (стажування) Олександр Свистун зустрілися із представниками релігійних громад з метою роз’яснення необхідності дотримання всіма релігійними організаціями визначених законодавством карантинних обмежень, пов’язаних із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, зокрема, в культових будівлях і на прилеглих територіях, у місцях паломництв, інших приміщеннях, які належать релігійним організаціям, під час проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій.

  • Світ вступає в другу хвилю пандемії. Всі країни посилюють карантинні заходи. Звертаюсь до Вас як до моральних авторитетів, з розумінням віднестися до карантинних обмежень! Органи державної влади не втручаються у внутрішнє життя церков та поважають релігійні почуття віруючих. Але подивимося правді у вічі: темпи зростання кількості хворих вражають! Люди ігнорують карантинні правила. Достатньо проїхатися у громадському транспорті чи відвідати супермаркет, щоб переконатись в цьому. На жаль, не є виключенням і релігійні служіння. Зараження віруючих однієї з конфесій у Пологах або священнослужителів у Запоріжжі є яскравим підтвердженням цієї тези. Тому прошу вас постійно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед священиків та віруючих, - звернувся до священнослужителів під час зустрічі Віталій Боговін.

12 жовтня Кабінет Міністрів оприлюднив постанову № 956 про продовження адаптивного карантину до кінця року. Також було змінено обмеження щодо кількості учасників у масових заходах. Для територій із «жовтим» рівнем дозволені зібрання не більш ніж 30 осіб за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму. При встановленому «помаранчевому» рівні допускаються зібрання не більш ніж 20 людей за умови дотримання карантинних обмежень. В усіх містах та районах «зеленої» зони дозволено збирати разом не більше 50 осіб.

Нагадаємо, що «жовтий» рівень встановлено у містах Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар та у Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Мелітопольському, Приазовському, Токмацькому та Якимівському районах. «Помаранчевий» рівень встановлено у містах Мелітополь, Токмак, а також у Новомиколаївському, Оріхівському і Пологівському районах. Всі інші райони і міста області поки перебувають в «зеленій» зоні.

  • Ще раз закликаю вас до суворого дотримання карантинних обмежень та важливості простих протиепідемічних заходів: дотримання дистанції, обробка антисептиком поверхонь (ікон, прилавків, тощо) носіння масок і миття рук! – наголосив наприкінці очільник області.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування