Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Висока ціна цукру – результат незадовільної роботи органів влади на місцях

7 серпня 2009 - 13:36

- Облдержадміністрація ставить незадовільну оцінку всім місцевим органам влади, де до цих пір не торгують цукром з держрезерву за ціною 3-50 грн.  за кілограм, – такими словами розпочав селекторну нараду заступник голови ОДА О.Сін.

Лише кілька територій – м. Запоріжжя, Мелітополь, Гуляйпільський, Мелітопольський та Куйбишевський райони – змогли  укласти договори з підприємцями, які дали згоду співпрацювати з держрезервом.

Сьогодні серед областей України ми маємо найдорожчий цукор – у середньому  5-87 грн. за кілограм.

- Збити ціну маємо не лише продукцією з держрезерву, а й власними зусиллями, якщо системно будемо працювати з торгівельною мережею, – наголосив О. Сін. Насамперед це стосується територій, де ціни на солодку продукцію вищі навіть за середньообласний показник на 10%. Це Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Великобілозерський, Куйбишевський. Приморський, Розівський, Чернігівський, Токмацький райони.

- Проблему посилює і той факт, що супермаркети, які не мають запорізької прописки, але працюють у нас, теж ще жодного кілограма дешевого цукру  не продали, - зазначив посадовець і доручив  відповідним структурам облдержадміністрації вивчити  це питання.   

Підготовку закладів до нового навчального року  обговорював з керівниками територій заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

За даними управління науки і освіти ОДА за останні два тижні (від часу попереднього селектору з цього питання) в області збільшилося фінансування з місцевих бюджетів, з позабюджетних джерел на проведення ремонтних робіт в школах майже на 2 млн. грн. і становить тепер 11 млн. грн.

Нині в школах ремонтуються дахи, системи водопостачання.

Обласна виконавча влада тримає під контролем ті навчальні заклади, які досі опалюються дідівським способом – пічками.

- Цієї  ганьби маємо до зими позбутися. Таке завдання ставить Президент України і обласна виконавча влада його цілком підтримує, – резюмував М. Фролов.

Микола Фролов також звернув увагу керівників територій на проблему соціального обслуговування громадян, які потребують постійного стороннього догляду за місцем проживання, і наголосив на необхідності передбачити в місцевих бюджетах кошти на виплату компенсацій тим, хто її має отримувати за законом.  Суми  у розмірі  2157,4 тис. грн., яка передбачена з початку року, явно недостатньо в цілому по області. У повній мірі забезпечені видатки  лише у Запоріжжі, Енергодарі, Запорізькому, Куйбишевському, Пологівському, Созівському та Чернігівському районах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області