Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Боговін: Запорізька область - лідер реалізації проєкту Президента України «Велике будівництво»

22 жовтня 2020 - 12:32

Сьогодні, 22 жовтня, відкрито сучасний футбольний стадіон у Запорізькій гімназії № 8, який став черговим об’єктом реалізації ініціативи Президента України «Велике будівництво». Урочисте відкриття футбольного поля відвідав голова облдержадміністрації Віталій Боговін, заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун, заступник голови облдержадміністрації Віталій Кардаш.

Сьогодні у нас знакова подія – урочисте відкриття футбольного стадіону! Розвиток культури і спорту - пріоритети діяльності обласної влади. Реконструкція та будівництво нового стадіону стали можливими завдяки національній програмі Президента України «Велике будівництво». Кожен об’єкт програми «Велике будівництво» - це, перш за все, важливий вклад у наше здорове та безпечне майбутнє. Цей майданчик стане прекрасною базою для популяризації фізичної культури та спорту як мінімум для 2500 вихованців різних шкіл та молоді навколишніх вулиць Комунарського району, в якому, на жаль, немає подібних сучасних об’єктів. Приблизно три місяці  тривала реконструкція стадіону, а сьогодні ми вже маємо новий сучасний спортивний майданчик, – підкреслив Віталій Боговін.

Цей стадіон був збудований ПАО ЗАО ЗАЗ для футбольної команди «Торпедо» та ДЮСШ «Торпедо» у 1986 році. Після закриття футбольної команди та ліквідації ДЮСШ «Торпедо» з 2004 року на футбольному полі навчально-тренувальні заняття проводила обласна СДЮСШОР «Металург».

Реконструкція футбольного майданчика розпочалась минулого року коштом державного, обласного та міського бюджетів.

Відкриття футбольного поля дає змогу для проведення навчальних занять фізичною культурою  для учнів шкіл прилеглих навчальних закладів, проведення навчально-тренувальних занять з вихованцями спортивних шкіл, спортивно-масових, фізкультурно-оздоровчих  заходів серед мешканців  та проведення змагань з футболу різного рівня, включаючи  затверджені Всеукраїнські календарні ігри Чемпіонату України серед дитячо-юнацьких спортивних закладів ДЮФЛ.

На цьому спортивному майданчику будуть займатися діти, які навчаються в Запорізькій гімназії № 8, загальноосвітній школі № 38 та вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу  «Металург».

Очільник ОДА зазначив, що всі капітальні ремонти та реконструкції  згідно програми «Велике будівництво» проводяться у зазначені терміни з урахуванням якості проведення робіт. Запорізька область стала однією з перших в Україні, яка встановила камери і зробила онлайн карту об'єктів Великого Будівництва.

 Віталій Боговін повідомив, що на сьогоднішній день завершено капітальний ремонт у запорізькій школі-інтернаті №7, гімназії «Софія» м. Дніпрорудне та гімназії №8 м. Мелітополь. Завершено реконструкцію ділянок траси Н–30 "Василівка–Бердянськ" 112,3 км. Збудовано першу чергу Запорізької вітроелектростанції потужністю 98 МВт.

 Окрім того, керівник Запорізької області звернув увагу на мости-довгобуди: «Згідно договору, термін будівництва мостів – 4 роки. Ми ж плануємо завершити через 2 роки. Роботи ведуться цілодобово. На цей рік заплановано фінансування у розмірі 3,7 млрд грн. До кінця 2020 року заплановано відкрити 1 смугу руху на мосту, який з’єднує Бабурку з островом Хортиця. Загалом, за всю історію незалежності, в Запорізькій області відремонтовано рекордну кількість доріг. Ми маємо чим пишатись!», - підкреслив Віталій Боговін.

 Також Віталій Боговін передав ключі від шкільних автобусів, які виробляє Запорізький автомобілебудівний завод. Шкільні автобуси отримали Берестівська об’єднана територіальна громада Бердянського району, Долинська об’єднана територіальна громада Запорізького району та Павлівська об’єднана територіальна громада Вільнянського району.

Урочисте свято завершилось турніром, у якому змагаються команди обласної СДЮСШОР з футболу «Металург» та міської ДЮСШ з футболу.

Нагадаємо, у липні очільник облдержадміністрації Віталій Боговін проінспектував хід реконструкції сучасного спортивного майданчика з трибуною для цього закладу та обговорив з підрядником особливості впровадження проєкту.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць