Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця державної влади та самоврядних органів – запорука розвитку територій

11 серпня 2009 - 16:08

В рамках поїздки Олександр Старух представив управлінському та господарському активу району новопризначеного голову райдержадміністрації Олега Закарлюку, який до цього протягом майже двох років (з 1 листопада 2007 року) обіймав посаду тимчасово виконуючого обов’язки голови РДА.

- Відтепер район має повноправного главу виконавчої гілки влади, – звернувся до присутніх Олександр Старух. – Сподіваємося, що це призначення надасть нового поштовху у роботі, надихне на нові звершення у справі захисту інтересів районної громади.

Як відзначили під час зустрічі самі василівці, поки в Києві вирішувалося питання щодо погодження кандидатури очільника району, Олег Закарлюка плідно та ефективно працював на користь  громади, її інтереси ставив на перше місце, чим і заробив собі заслужений авторитет. Зокрема, завдяки активній позиції райдержадміністрації вдалося нарешті зрушити «з мертвої точки» проблему ліквідації сховища отрутохімікатів у селі Мала Білозірка, отримати субвенцію для розвитку Степногірська, продовжити газифікацію населених пунктів району.

- Проте будь-яка робота щодо вирішення проблем розвитку громад буде малоефективною, якщо не буде налагоджена взаємодія державної влади та самоврядних органів, – зазначив Олександр Старух.

Відзначивши провідну роль, яку мають відігравати громади у житті держави, керівник регіону запевнив, що облдержадміністрація й надалі докладатиме зусиль для підтримки місцевого самоврядування – зокрема, сільських та селищних рад, надаватиме їм необхідну методичну та матеріальну допомогу.

Минулого року обласна виконавча влада організувала низку семінарів-навчань для сільських та селищних голів з актуальних питань життя територій – землевпорядкування, бюджетних процесів, розвитку інфраструктури тощо.

Під час семінарів було також проведено опитування щодо стану матеріально-технічного забезпечення самоврядних органів. Як засвідчили тоді результати анкетування, великою проблемою виявилася відсутність комп’ютерів та оргтехніки.

Тому обласна влада взялася частково вирішити питання покращення матеріально-технічної бази місцевого самоврядування. Протягом серпня кожна сільрада області отримає ту комп’ютерну та організаційну техніку, якої найбільше потребує.

Першу її партію – 12 комп’ютерів, 9 принтерів та 3 факси – Олександр Старух під час робочої поїздки вручив головам сільських та селищних рад Василівського району. Очільники громад також мали можливість поспілкуватися з головою облдержадміністрації з актуальних питань життя регіону та територій.

Керівник регіону привіз до Василівки і подарунки першокласникам з багатодітних родин – шкільні ранці, які майбутнім школярам незабаром вручить особисто голова райдержадміністрації.

В рамках робочої поїздки Олександр Старух також провів особистий прийом жителів Василівського району.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями