Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця державної влади та самоврядних органів – запорука розвитку територій

11 серпня 2009 - 16:08

В рамках поїздки Олександр Старух представив управлінському та господарському активу району новопризначеного голову райдержадміністрації Олега Закарлюку, який до цього протягом майже двох років (з 1 листопада 2007 року) обіймав посаду тимчасово виконуючого обов’язки голови РДА.

- Відтепер район має повноправного главу виконавчої гілки влади, – звернувся до присутніх Олександр Старух. – Сподіваємося, що це призначення надасть нового поштовху у роботі, надихне на нові звершення у справі захисту інтересів районної громади.

Як відзначили під час зустрічі самі василівці, поки в Києві вирішувалося питання щодо погодження кандидатури очільника району, Олег Закарлюка плідно та ефективно працював на користь  громади, її інтереси ставив на перше місце, чим і заробив собі заслужений авторитет. Зокрема, завдяки активній позиції райдержадміністрації вдалося нарешті зрушити «з мертвої точки» проблему ліквідації сховища отрутохімікатів у селі Мала Білозірка, отримати субвенцію для розвитку Степногірська, продовжити газифікацію населених пунктів району.

- Проте будь-яка робота щодо вирішення проблем розвитку громад буде малоефективною, якщо не буде налагоджена взаємодія державної влади та самоврядних органів, – зазначив Олександр Старух.

Відзначивши провідну роль, яку мають відігравати громади у житті держави, керівник регіону запевнив, що облдержадміністрація й надалі докладатиме зусиль для підтримки місцевого самоврядування – зокрема, сільських та селищних рад, надаватиме їм необхідну методичну та матеріальну допомогу.

Минулого року обласна виконавча влада організувала низку семінарів-навчань для сільських та селищних голів з актуальних питань життя територій – землевпорядкування, бюджетних процесів, розвитку інфраструктури тощо.

Під час семінарів було також проведено опитування щодо стану матеріально-технічного забезпечення самоврядних органів. Як засвідчили тоді результати анкетування, великою проблемою виявилася відсутність комп’ютерів та оргтехніки.

Тому обласна влада взялася частково вирішити питання покращення матеріально-технічної бази місцевого самоврядування. Протягом серпня кожна сільрада області отримає ту комп’ютерну та організаційну техніку, якої найбільше потребує.

Першу її партію – 12 комп’ютерів, 9 принтерів та 3 факси – Олександр Старух під час робочої поїздки вручив головам сільських та селищних рад Василівського району. Очільники громад також мали можливість поспілкуватися з головою облдержадміністрації з актуальних питань життя регіону та територій.

Керівник регіону привіз до Василівки і подарунки першокласникам з багатодітних родин – шкільні ранці, які майбутнім школярам незабаром вручить особисто голова райдержадміністрації.

В рамках робочої поїздки Олександр Старух також провів особистий прийом жителів Василівського району.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області