Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівництво мостів у м. Запоріжжя: з’єднано обидва береги р. Старий Дніпро

27 жовтня 2020 - 11:00

Програма Президента України «Велике будівництво» розморозила головний довгобуд Запоріжжя - автотранспортну магістраль через р. Дніпро.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Запорізькій області, мостобудівниками завершено роботи з бетонування останньої захватки плити проїзду естакади з боку Хортицького району довжиною 24м. Процес влаштування залізобетонної плити проїзної частини споруди №3 складався з бетонування 8-ми захваток загальною протяжністю 289 м.

Так само і на з’їзді з мосту на о. Хортиця завершено бетонування останньої захватки плити проїзду прогонової будови довжиною 24 м. Загальна протяжність всієї плити проїзду споруди №5 - 346м.

Загалом на підходах до мосту було укладено 3600 куб. м бетону та 2 400 т арматури.

Роботи з бетонування та армування плити проїзду верхової частини мосту через р. Старий Дніпро було розпочато в липні місяці поточного року. Та вже на початку грудня цього року підрядники обіцяють завершити основні роботи з забезпечення проїзду по Балковому мосту через р. Старий Дніпро та підходах до нього.

Нагадаємо,  у серпні Президент України Володимир Зеленський ознайомився з ходом будівництва автотранспортної магістралі через річку Дніпро в Запоріжжі. Відповідно до проєкту, побудувати мости планується за 4 роки. Але є домовленість з підрядною організацією, що будівельні роботи на мостах можливо завершити вже за два роки. До кінця 2020 року на мостах вже буде запущено рух транспорту.

Довідково.

Запорізький міст — це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі два  позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Будівництво та подальша експлуатація автотранспортної магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжя дозволить поліпшити транспортне сполучення через р. Дніпро у Запорізькому регіоні, розв’язати існуючі критичні транспортно-соціальні проблеми міста Запоріжжя шляхом створення стабільних і безпечних транспортних зв’язків безперервного руху між право- і лівобережними частинами міста через острів Хортиця.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області