Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства-боржники до бюджетів - «під прицілом» влади

12 серпня 2009 - 15:10

Засідання обласної робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного та місцевих бюджетів провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін за участю керівництва Державної податкової адміністрації у Запорізькій області.

На засіданні вивчали ситуацію щодо сплати податків на кризових підприємствах області. Особливо вимогливо питали з керівників, які не лише накопичили борги, а й допустили їх зростання.

Робоча група заслухала представника КП «Облводоканал», де сума боргу накопичується протягом цього року через несвоєчасні розрахунки за надані підприємством послуги. Найбільші проблеми йому створюють у Бердянську. Через значний борг місцевого водоканалу вже цієї п'ятниці місто може залишитися без питної води. Олександр Сін звернув увагу робочої групи на періодичну повторюваність ситуації з розрахунками за воду бердянських споживачів.

- Розв'язати цю проблему під силу міській раді та міськвиконкому. Однак вони чомусь зайняли позицію стороннього спостерігача. Наголошую, якщо місто залишиться без води – відповідати за це, у першу чергу, буде міська влада, - підкреслив посадовець.

Члени робочої групи підтримали пропозицію облдержадміністрації створити окрему комісію з вивчення ситуації у Бердянському міськводоканалі.

Щодо інших підприємств-боржників (ТОВ «Запоріжміст», ТОВ «Агробудпром ХХІ», ПП «Спеценергоремонт-5»), керівники яких були запрошені на засідання робочої групи, то їх об'єднує одна спільна проблема – борги виникли через те, що покупці не можуть розрахуватися за отриману продукцію або послуги. Від боргу вони не відмовляються, однак і не сплачують. Тож існує необхідність відпрацювати план контролю за обігом коштів таких боржників. Можливо, доцільно буде навіть запровадити вексельні розрахунки, вважає заступник голови ОДА Олександр Сін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також