Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємці хочуть працювати в єдиному правовому полі

13 серпня 2009 - 16:46

Про це вони заявили на засіданні «круглого столу» з обговорення проблемних питань щодо повернення їм державою податку на додану вартість, організованого Запорізьким обласним союзом промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал». Від обласної виконавчої влади у зібранні взяв участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін.

Приводом до розмови стали видані у липні розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання адміністрування податків» та «Про врегулювання деяких питань адміністрування податку на додану вартість».

Основними важелями урядової бюджетної політики у поточному році стало суттєве коригування у бік зменшення планових показників доходів загального фонду державного бюджету, продовження практики збирання податків наперед та стримування бюджетного відшкодування податку на додану вартість платникам.

На думку учасників зібрання ці документи суперечать чинним українським законам, а отже, змушують бізнес усіх рівнів працювати поза правовим полем, або, що неприпустимо, зменшувати обігові кошти підприємств.

Запорізький союз «Потенціал» вже звернувся до Президента та Прем'єр-Міністра України з вимогою скасувати вищеназвані розпорядження уряду. Однак, у період, коли вони є чинними і невідомо, коли і чи буде припинено їх дію, платники податків хочуть знати, як їм діяти, чиєї букви - законів чи розпоряджень - дотримуватись.

Керівники Державної податкової адміністрації в Запорізькій області намагалися дати роз'яснення з цього приводу. А заступник голови ОДА Олександр Сін запропонував провести ще одне засідання «круглого столу» разом з юристами, щоб вони роз'яснили легітимність даних розпоряджень Кабміну.

Посадовець також зазначив, що ці розпорядження спрямовані на те, щоб обмежити діяльність недобросовісних платників податків. Бізнес, який працює в правовому полі, не постраждає.

-У найбільш скрутному становищі опинилась будівельна галузь, тому варто для будівельних та проектних організацій повернути касовий спосіб нарахування ПДВ, - зазначив Олександр Сін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку