Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цукор з державного резерву продовжуватиме надходити в регіон

14 серпня 2009 - 11:54

- Спільними зусиллями нам вдалося подолати негативні тенденції на споживчому ринку області, – таким повідомленням Олександр Сін розпочав нараду в селекторному режимі.

У липні по відношенню до червня індекс споживчих цін в регіоні склав 100,3%. Такий показник мають сім областей України. По деяких групах харчів область має навіть дефляцію.

Щоправда, цукор у серпні виріс в ціні на 9,2%. За словами посадовця, маємо збити її продажем солодкої продукції з держрезерву. Сьогодні дешевим цукром вже торгують у Запоріжжі, Мелітополі, Куйбишевському, Оріхівському, Запорізькому районах. Заявки до Аграрного фонду України подали практично всі райони, зволікають з оформленням документів лише в  Енергодарі. Тепер треба не затягнути з передоплатою і вчасно вивезти продукцію зі складів виробників.

Всього 41 торгівельна організація дала згоду продавати  цукор з держрезерву.

- Таким чином,  в торгівельну мережу має надійти 493 тонни – майже мінімальна місячна норма споживання цукру запоріжцями, – зазначив О. Сін і наголосив, що підприємці, які захочуть задекларувати вищу за 4 грн. з копійками ціну на цукор, дозволу від обласної державної адміністрації не отримають.

Олександр Сін звернув увагу  керівників тих районів, де намітилась тенденція до зростання цін на продукти харчування, на їхні прогалини в роботі. Наприклад, у Бердянському районі подорожчали яйця, у Михайлівському – фасована сметана і борошно, в Чернігівському – розливне молоко.

На селекторі також розглянули хід проведення первинного уточнення державного реєстру виборців в  області. В середньому  по територіях на 98% ця робота вже проведена.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області