Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області посилюються карантинні обмеження

6 листопада 2020 - 17:45

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Буйного в режимі онлайн відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області. Учасники засідання обговорили епідемічний стан на території Запорізької області та оновлений рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Запорізькій області.

За словами в.о. директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Романа Терехова, найбільша кількість захворювань зафіксована у Пологівському, Оріхівському, Чернігівському та Новомиколаївському районах області. На ранок 6 листопада у Запорізькій області зареєстровано 12 196 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу було зареєстровано 446 нових випадків захворювання. У 22 з 25 адміністративних територій області зафіксовано перевищення базового рівня захворюваності. Через зростання захворюваності зросла і кількість досліджень на COVID-19. Зокрема, за останню добу було обстежено 1823 особи. Надалі прогнозується погіршення епідситуації, ситуація щодо захворювання динамічно змінюється.

Як відзначив заступник директора Департаменту – начальник управління планування та з питань запобігання надзвичайних ситуацій і організаційної роботи Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації Андрій Булавінов, додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для «зеленого», «жовтого» і «помаранчевого» рівнів епідемнебезпеки забороняється у містах Запоріжжя та Мелітополь, а також у Новомиколаївському, Оріхівському, Пологівському та Чернігівському районах області:

  • приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів «автоконцертів»;

  • приймання глядачів у кінотеатрах, крім «автокінотеатрів»;

  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

  • відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування) крім установ і закладів, що надають соціальні послуги екстрено, центру обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Крім того, забороняється діяльність з надання послуг громадського харчування, барів, ресторанів, кафе з 20:00 до 07:00. У часи роботи забезпечити наповненість не більш як 50% посадкових місць у приміщеннях закладу. Також забороняється надання розважальних послуг у торгово-розважальних центрах.

На сьогодні рух громадського транспорту, за умови дотримання всіх карантинних обмежень, зупинятися не буде. Проїзд у транспорті має бути організовано за кількістю місць для сидіння. Також у звичному режимі залишається робота дитячих садків та навчання у школах для 1-4 класів. Учні 5-11 класів перейшли на змішану форму навчання (дистанційно, очно, заочно). За умови дотримання всіх карантинних обмежень дозволена робота ринків та продуктових магазинів.

У «червону» зону потрапляють міста Запоріжжя та Мелітополь, а також Новомиколаївський, Оріхівський та Чернігівський райони. Інші адміністративні території Запорізької області залишаються у «помаранчевій» зоні. Нове епідемічне зонування починає діяти з 00:00 години понеділка, 9 листопада. 

Щоб не погіршувати епідситуацію та щоб не вводити додаткових обмежень, керівників територій закликали дотримуватись всіх діючих обмежень та посилити контроль за їх виконанням на місцях. Від кожного мешканця залежить, як надалі буде розвиватися ситуація із захворюваністю, тому наразі вкрай необхідно носити захисні маски у громадських місцях, дотримуватись соціальної дистанції, робити дезінфекцію приміщень, регулярно мити руки з милом і обробляти їх антисептиком.




Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна