Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Анатолій Сидоренко розповів про роботу медиків та лікарень в умовах пандемії COVID

18 листопада 2020 - 16:35

Перший заступник вільної спілки медичних працівників України Анатолій Сидоренко розповів про роботу медиків в умовах пандемії, оснащення лікарень та виплати надбавки медичним працівникам. Окремо Анатолій Сидоренко зупинився на темі співпраці з журналістами та тієї неправдивої інформації, яку публікують деякі ЗМІ.

- До мене часто звертаються журналісти з проханням надати інформацію. В останній час це було у понеділок, коли до мене звернулися журналісти та запитали, які проблеми існують на зараз  у медичній галузі в Україні та там, де ви працюєте. Тож, були озвучені проблеми по «швидкій» допомозі, це стосується застарілих автомобілів, які треба міняти. Міністр охорони здоров’я обіцяв нам у кінці року закупівлю близько 400 автомобілів на всю Україну. Друга проблема – це кадрова нестача водіїв «швидкої».

Що стосується апаратів штучної вентиляції легенів та всього іншого, за останні місяці відчувається активна та небайдужа робота обласної влади. Щодо забезпеченості лікарень медичним киснем - це для нас було важке питання. Певний час у нас не працював завод, на щастя, влітку його запустили і наші автомобілі «швидкої» допомоги отримують кисень тут, а не у Дніпропетровській області, як це було раніше. Буквально у липні ми заключили необхідні договори. Щодо стаціонарного лікування хворих у палатах, ми запустили та відлагодили цю систему. Перша, за моїми даними, це обласна інфекційна лікарня, яка була забезпечена палатами з медичним киснем. Потім до кисню підключили шосту та дев’яту лікарні. На сьогодні це розповсюджується на всі медичні лікарні Запорізької області. Це певний успіх та велика робота, бо таке є не в кожній області України.

Що стосується заробітної плати наших медичних працівників. Стосовно фахівців «швидкої» допомоги, медики, які обслуговують пацієнтів з COVID, отримують надбавки до трьох окладів, це складає 20-25 тис. грн у залежності від категорії лікаря. Також такі надбавки отримують і фельдшери, і молодші медичні сестри, у тому числі, і водії, які виїжджають на виклики. Вся бригада, яка у повному складі обслуговує такий виклик, починаючи з квітня, отримує ці виплати. Запорізькі медики отримують виплати регулярно у повному обсязі. Також є гарні новини. Стало відомо, що з 1 листопада тариф по «швидкій» допомозі зросте, він був 166, а наразі буде 266 грн. Тобто зростає фінансування працівників «швидкої» допомоги не лише у Запорізькій області, а по всій Україні, - розповів Анатолій Сидоренко.

Закінчив своє звернення Анатолій Сидоренко закликом до журналістів з проханням не «виривати» сказані слова з контексту та не перекручувати суть сказаного.

- Також я звертаюсь до всіх мешканців України! COVID – це не жарти, якщо необхідно носити захисні маски, дотримуватись дистанції, робити дезінфекцію, то це необхідно обов’язково робити, щоб не трапилася у нас велика біда, - зазначив Анатолій Сидоренко.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників