Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освітня галузь Запоріжжя – серед кращих в Україні

26 серпня 2009 - 16:41

Учасники колегії підбили підсумки розвитку загальної середньої, дошкільної та  позашкільної освіти у 2008-2009 навчальному році та окреслили завдання на наступний навчальний рік.

Пріоритетом у роботі галузі має стати підвищення якості освітніх послуг. А це у свою чергу, як зазначали учасники колегії, потребує підвищення професійного рівня вчителя. Тому міністр рекомендував створювати доступні можливості педагогам для підвищення їх фаховості. Як приклад навів Запорізьку область, де працюють консультативні пункти для вчителів.

Не оминули увагою учасники зібрання і питання мовної політики. В Україні навчання у школах ведеться переважно державною мовою. Однак, залишається великий процент закладів, де предмети викладають мовами національних меншин. Тому урядовець нагадав, що вже наступного року випускники мають складати зовнішнє незалежне оцінювання виключно українською мовою. І на це, перш за все, треба звернути увагу вищеназваним навчальним закладам. У нашому регіоні, як відзначалося на селекторі, з цим проблем не повинно виникнути, оскільки українську мову тут вивчають в усіх навчальних закладах.

Запорізьку область позитивно згадували і в контексті введення у школах профільного навчання. Нині понад 80% запорізьких старшокласників вивчають обрані на їх розсуд предмети. В інших регіонах профільним навчанням охоплено значно менше школярів через недостатню поінформованість батьків та учнів про переваги такої освіти.

Також Іван Вакарчук окреслив коло проблемних питань, відповіді на які бажав почути від керівників територій вже сьогодні. Зокрема, про рівень підготовки освітніх закладів до навчального року та наявність боргів з заробітної плати вчителям.

До Запоріжжя цих питань поставлено не було, оскільки подібні проблеми у нас вирішено завчасно завдяки постійному контролю та допомозі з боку обласної влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович