Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Якість та безпека пасажирських перевезень є пріоритетними для облдержадміністрації

20 листопада 2020 - 16:10

Сьогодні, 20 листопада, заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко провів онлайн-нараду щодо питань підвищення рівня якості та безпеки обслуговування населення автотранспортом загального користування.

Облдержадміністрація є організатором пасажирських перевезень автотранспортом на території області. Сьогодні на 370 внутрішньообласних маршрутах працює 626 автобусів 31 перевізника. Всього укладено 137 договорів на перевезення пасажирів.

  • Ми розуміємо складність роботи перевізників з урахуванням загальнодержавного карантину та вдячні вам за безперебійну роботу в умовах сьогодення. Разом з тим, питання якості та безпеки пасажирських перевезень є одним з пріоритетних напрямів діяльності Запорізької облдержадміністрації, - підкреслив Віталій Тишечко.

Як зазначив заступник голови ОДА, перед облдержадміністрацією стоїть задача забезпечити ефективне управління роботою приміського та міжміського автомобільного транспорту загального користування, що неможливо без впровадження автоматизованої системи диспетчерського управління. Система надасть повну, своєчасну та об’єктивну інформацію про роботу перевізників, маршрутів та рухомого складу в реальному часі.

Крім того, враховуючи проведення адміністративно-територіальної реформи, вплив карантинних заходів на пасажиропотік, облдержадміністрацією заплановано здійснення пасажиро-обстеження. За результатами буде оптимізовано маршрутну мережу області.

  • Очікуємо від вас, перевізники, пошуку можливостей для оновлення рухомого складу, що працює на внутрішньообласних маршрутах. Облдержадміністрація, зі свого боку, працює над питанням включення вимог до віку автобусів до додаткових умов проведення конкурсів з перевезення пасажирів, - додав Віталій Тишечко.

Директорка Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Марина Барановська повідомила, що до облдержадміністрації надходить значна кількість скарг від населення на незадовільне обслуговування перевізниками внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування. З моменту відновлення роботи приміського та міжміського транспорту в умовах загальнодержавного карантину (з 22.05.2020) до облдержадміністрації надійшло 50 скарг. Більшість скарг від населення стосується відмови у пільговому проїзді (56 %). В той же час, згідно зі звітами від райдержадміністрацій, компенсація витрат на пільгові перевезення з окремих бюджетів здійснюється.

Для реагування на звернення громадян Департаментом промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації проводилися моніторинги стану дотримання перевізниками умов договорів при обслуговуванні автотранспортних маршрутів. Перевірено 43 автобуси. Найбільш поширеними порушеннями є: заміна транспортного засобу без узгодження з облдержадміністрацією, зрив рейсів, відсутність передбаченої законодавством документації в салоні автомобіля. Поступово перевізниками здійснюється усунення виявлених недоліків.

Додатково під час наради обговорювалося питання обладнання автобусів GPS-системами, що передбачено договорами на перевезення пасажирів. На сьогоднішній день, згідно зі звітами автоперевізників, GPS-трекерами обладнано 34 автобуси (лише 5 % від загальної кількості).

За результатами наради автоперевізникам були надані відповідні доручення з проведення інструктажів з водіями автобусів щодо дотримання правил безпеки руху в зимовий період та виконання протиепідемічних заходів; підготовки рухомого складу до роботи в зимовий період; забезпечення дотримання вимог законодавства щодо пільгових перевезень; обладнання автобусів GPS-системами.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області