Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область долучилась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

26 листопада 2020 - 15:10

Запорізька область  долучилась до проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка стартувала  25 листопада. 

За словами фахівців, проблема домашнього та ґендерно зумовленого насильства не завжди перебуває у центрі уваги громадськості. На жаль, це відбувається не від зменшення таких явищ, а від затемнення їх іншими подіями, які привертають до себе більше уваги та від замовчування  проблеми.

Тому впродовж акції шляхом активізації діяльності поєднуються  зусилля державних установ та громадських організацій області з метою привернення уваги кожного до існуючої проблеми та забезпечення захисту прав людини.

У ході проведення акції 26 листопада за ініціативи громадської організації «Ла Страда-Україна» відбулося засідання за круглим столом у рамках проєкту «Адвокація покращення державного реагування та політики протидії торгівлі людьми», який підтримується Міжнародною організацією з міграції за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія на тему: «Протидія торгівлі людьми: виклик пандемії СOVID-19». 

У заході взяли участь представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Міністерства соціальної політики України, Міжнародної організації з міграції, Апарату Урядового Уповноваженого з питань гендерної політики, Департаменту протидії злочинності, пов’язаної з торгівлею людьми, та незаконній міграції Національної поліції України. 

На засіданні круглого столу в онлайн форматі були присутні заступниця голови Запорізької облдержадміністрації Олена Теряєва, директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації   Світлана Абдурахманова, начальниця відділу оздоровлення дітей, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми Департаменту соціального населення облдержадміністрації Ольга Дроздова.

Торгівля людьми є тяжким злочином, що грубо порушує права людини.

Протидія торгівлі людьми потребує комплексного підходу та передбачає попередження цього злочину,  переслідування осіб, які вчиняють цей злочин або сприяють йому, а також зміцнення та захист прав постраждалих.

Під час заходу було представлено узагальнену статистичну інформацію щодо постраждалих від торгівлі людьми по Україні та розглянуто питання щодо впливу СOVID-19 та тенденції, пов’язані з ризиком потрапляння у ситуацію торгівлі людьми тощо.

  •  Запорізька область долучається до проведення Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”. Хочемо, щоб кожна людина своїми власними діями могла визначити і зупинити насильство, не мовчала про це, - зазначила Олена Теряєва.

 

Всеукраїнська інформаційна кампанія ,,16 днів проти насильства”

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


 

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність