Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки проєкту «Спортивні донати» спортсмени області отримали новий навчально-тренувальний інвентар

4 грудня 2020 - 16:45

Сьогодні, 4 грудня, у приміщенні ШВСМ відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації (стажування) Олександра Свистуна та начальниці Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталії Власової зі спортивною громадськістю області.

Під час зустрічі було презентовано поточні результати реалізації проєкту "Спортивні донати". Спортивній громаді передали інвентар, що було придбано в рамках проєкту. Так, спортсмени отримали пульсометри, універсальний набір для самомасажу та регенерації м’язів тіла, універсальний апарат для проведення лікувальної терапії і зняття болю, портативний ручний масажер для тіла, м’ячі для пляжного волейболу та інші подарунки. Придбаний інвентар полегшить навчально-тренувальний та відновлювальний процеси спортсменів та дасть поштовх до нових найкращих результатів.

Додатково в рамках проєкту «Спортивні донати» зібрано кошти для придбання дітям-спортсменам СДЮШОР зі спортивної гімнастики гімнастичного мосту. В Україні його не можна  придбати, треба замовляти в Німеччині. Проведено перемовини, снаряд буде доставлений в країну на початку 2021 року.

Окремо Олександр Свистун розповів про основні досягнення і кроки у вирішенні питань, які були порушені на минулих зустрічах. Зокрема, у сфері розвитку фізичної культури та спорту в області реалізовані наступні цілі.

Підписано договір між «Sport Life» та Федерацією легкої атлетики Запорізької області, що дозволяє нашим легкоатлетам тренуватися в найкращому легкоатлетичному манежі України з 50% знижкою від базової вартості абонементу. З 25 листопада всі спортсмени-легкоатлети в кількості 160 осіб приступили до тренувань в манежі спортивного комплексу «Sport-Life».

Підписано Угоду між Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою міською радою, ДЮСШ «Металург» та Запорізькою гімназією №8. Нещодавно на стадіоні відбулись перші тренування юних футболістів – вихованців Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу «Металург».

Відбулася зустріч керівництва Запорізької ОДА з призерами міжнародних спортивних змагань. 8 жовтня голова облдержадміністрації Віталій Боговін нагородив провідних спортсменів Подяками Запорізької облдержадміністрації. Відтепер зустрічі з видатними спортсменами регіону проходитимуть щоквартально.

Відроджено турнір «Кубок голови Запорізької̈ обласної̈ державної̈ адміністрації̈». У змаганнях взяли участь 32 команди любительського рівня з об’єднаних територіальних громад області. Переможець турніру – команда м. Енергодар.

Також Олександр Свистун зазначив, що днями розпочнуться будівельні роботи з реконструкції Школи вищої спортивної майстерності. Триває робота над проєктом «Гребний канал».

Знаковою подією під час зустрічі стала презентація Концепції розвитку спортивної інфраструктури Запорізького краю.

Як зазначила Наталія Власова, було проведено соціологічне дослідження, опитано 1649 респондентів. За результати з'ясовано, що більшість споруд спортивної інфраструктури потребують оновлення матеріально-технічної бази. Мешканці області зауважили на необхідності збільшення спортивних баз, розширення мережі безкоштовних спортивних секцій, збереження шкіл спортивної майстерності, тощо. На основі результатів опитування було розроблено план модернізації та реконструкції спортивних об'єктів області на найближчі 3 роки.

Зазначимо, що на сьогоднішній день у Запорізькій області функціонує 2925 спортивних об'єктів: 34 стадіони, 13 басейнів, 24 спортивні комплекси, 708 спортивних залів, 1643 спортивні майданчики.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров