Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулася Міжнародна козацька конференція за темою: «Державна політична стратегія деокупації Криму – важливий аспект успішного європейського розвитку України»

1 грудня 2020 - 13:33

Одним з головних принципів мирного існування і розвитку країн в світі є визнання кордонів та неприпустимість вирішення питань їх зміни силовим шляхом. Вестфальська система міжнародних відносин, низка міжнародних актів, конвенцій та угод чітко визначили поняття суверенітету та територіальної цілісності, а після двох світових війн провідними демократичними державами були створені міжнародні інституції для врегулювання та недопущення масштабних воєнних конфліктів та збройного втручання у внутрішні справи самостійних країн. Сьогодні ООН, Рада Європи, політичні структури НАТО захищають народи від війн і стримують можливість розвитку воєнних сутичок між державами і оборонними союзами. Але, незважаючи на гіркі уроки людського минулого, в світі продовжуються локальні війни, тоталітарні диктаторські режими. Одним з самих ганебних явищ сучасності є окупація української території країною агресором РФ – Криму і Донбасу.

Протягом багатьох років на дипломатичному рівні приймаються заходи з відновлення територіальної цілісності та деокупації Криму. Але це питання досі не вирішене. Українська патріотична громадськість постійно висловлює своє обурення і проявляє чітку і принципову позицію відносно такого факту агресивних дій. Тому за рішенням всеукраїнських і міжнародних козацьких патріотичних організацій, згідно плану роботи координаційної ради з питань розвитку козацтва при Запорізькій ОДА, на підтримку Державної Стратегії національної безпеки України, ГО «Всеукраїнський козацький Центр сприяння євроатлантичній інтеграції» організовано обговорення цього питання з метою підготовки своїх пропозицій та відповідної Резолюції до представників влади і міжнародних організацій.

Враховуючи карантинні обмеження, конференцію було вирішено провести 29 листопада в режимі онлайн на платформі ZOOM.

Учасниками заходу стали відомі представники козацької старшини, інтелігенції, учасники Революції Гідності, АТО, Руху опору, волонтери, письменники і журналісти, історики і культурологи.

Учасники конференції також обговорили актуальність підтримки політичного істеблішменту України щодо створення Кримської платформи і державної Стратегії деокупації Криму.

Інформаційні матеріали за результатами конференції вирішено направити до Президента України, Уряду, ВРУ, РНБО, міністерств оборони, культури та інформаційної політики, закордонних справ та посольств ЄС, НАТО, США, Великої Британії, Німеччини, Канади і Туреччини.

Учасники заходу домовилися продовжувати надалі обговорення перспективних напрямів діяльності українського патріотичного козацтва, розширення дружньої братерської співпраці з міжнародними організаціями на захист інтересів і потужного розвитку України, шанування звичаїв і традицій пращурів героїв Війська Запорозького Низового та наполегливого відстоювання державних інтересів рідної Вітчизни.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни