Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від завтрашнього дня у Запорізькій області запроваджено додаткові карантинні обмеження

18 грудня 2020 - 14:57

Під керівництвом т. в. о. голови облдержадміністрації Віталія Тишечка в режимі онлайн відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області. У заході також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Олена Теряєва, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. Учасники засідання обговорили епідемічний стан на території Запорізької області та необхідність  додаткових карантинних обмежень.

Як розповів заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак, ситуація з захворюваністю залишається досить складною. Жертвами хвороби стали понад 85 млн людей. На ранок 18 грудня у Запорізькій області зареєстровано 45 716 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу було зареєстровано 1021 новий випадок захворювання. Госпіталізовано 1716 осіб, амбулаторно лікується 29 032 хворих на коронавірусну інфекцію. У Запорізькій області зафіксовано 459 летальних випадків від COVID-19.

Запорізька область входить до трійки лідерів серед регіонів, де фіксується найбільша кількість хворих за добу.

Через поширення захворювання та несприятливі прогнози розповсюдження хвороби було вирішено на території всієї Запорізької області посилити контроль за виконанням протиепідеміологічних заходів, карантинних обмежень та всіх рекомендацій Міністерства охорони здоров’я.

Також на території Запорізької області продовжено дію карантину з 19 грудня 2020 року до 28 лютого 2021 року та запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи.

Зокрема, нові обмеження забороняють:

  • Проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів.
  • Проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій.
  • Приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях тощо, якщо в залах присутні більше однієї особи на 10 кв. метрів.
  • Робота закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім доставки та замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00. У ніч з 31.12 на 01.01 робота ресторанів та кафе буде дозволена до 01:00. Релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. метрів, на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Обмеження, які продовжують працювати без змін (забороняється):

  • Перебування в громадському транспорті та громадських місцях без вдягнутої маски, а також перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу.
  • Самовільне залишення місця ізоляції чи обсервації.
  • Проведення масових культурних (в т.ч. концертів), спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів, в яких бере участь більше 20 осіб та недотримана дистанція у 1,5 м між учасниками (виключення: офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату та заходи, необхідні для забезпечення роботи органів влади).
  • Робота кінотеатрів та закладів культури із наповненістю понад 50% місць одного залу.
  • Перевезення в пасажирському транспорті більше пасажирів, ніж кількість сидячих місць (крім метро).
  • Проведення дискотек, робота нічних клубів та закладів громадського харчування 3 організацією дозвілля.
  •  Розміщення в закладах харчування більше  4 повнолітніх осіб за одним столом та коли відстань між столами менш ніж 2 метри.
  • Робота суб'єктів господарювання, в яких працівники не забезпечені масками, не нанесено маркування щодо дистанції між клієнтами в 1,5 метри, а відвідувачі не мають правильно вдягнутих засобів індивідуального захисту.
  • Перетин кордону іноземцям без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями.
  • Діяльність закладів з розміщення (крім готелів, реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю, санаторно-курортних закладів).
  • Відвідування закладів освіти групами більше 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.
  • Відвідування закладів освіти у разі, коли на самоізоляції перебуває більш ніж 50% учнів та персоналу закладу освіти.
  • Проведення планових заходів з госпіталізації (крім паліативної допомоги, допомоги породіллям, новонародженим, допомоги при пологах, лікуванні онкохворих, високоспеціалізована (третинна) меддопомога та інша невідкладна меддопомога).
  • Робота спортивних залів та фітнес-центрів, якщо в них перебуває більше однієї особи на 20 квадратних метрів.
  • Відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, а також пунктів розміщення біженців.
  • Перетин КПВВ на тимчасово окуповані території ОРДЛО та Криму іноземцями без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями).
  • Відвідування сторонніми особами закладів соцзахисту, в яких перебувають окремі категорії громадян (люди похилого віку, ветерани війни, особи з інвалідністю, з психічними порушеннями та інше).

 

Водночас, в період з 00:00 годин 8 січня 2021 року до 00:00 годин 25 січня на території України діятимуть посилені карантинні заходи. Обмеження стосуватимуться роботи закладів громадського харчування (крім адресної доставки замовлень та замовлень на винос), розважальних закладів, закладів торгівлі непродовольчими товарами; роботи закладів культури і проведення культурних масових заходів. Також буде обмежено роботу спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, проведення масових заходів, крім організації гірськолижного дозвілля (без роботи закладів громадського харчування та продажу алкогольних напоїв). 

Також буде дозволено роботу закладів торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватись із здійсненням адресної доставки замовлень. Передбачається, що працюватимуть АЗС, фінансові установи, оператори поштового зв’язку, а також заклади медичної практики, ветеринарної практики, заклади з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів.

Нагадаємо, цього року через захворювання на COVID-19 рекомендовано уникати великого скупчення людей та відмовитися від новорічних корпоративів. Святкування новорічних свят доречно провести у сімейному колі чи влаштувати прогулянки на свіжому повітрі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників