Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оздоровча кампанія – 2009 пройшла успішно

14 вересня 2009 - 15:11

Структурними підрозділами облдержадміністрації підбито підсумки організації і проведення літнього відпочинку для дітей області.

Протягом сезону юні запоріжці відпочивали і оздоровлювалися у 57 закладах (планували роботу 62).

Відповідно до Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей, а також згідно з рішенням обласної ради на 2009 рік видатки на оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, склали:

  • управління у справах сім'ї, молоді та спорту – 3140,2 тис. грн., у тому числі 263,3 тис. грн. на оздоровлення та відпочинок дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села;
  • управління освіти і науки облдержадміністрації – 7000,0 тис. грн.
  • служба у справах дітей облдержадміністрації – в сумі 417,60 тис. грн.

Відповідно до чинного законодавства проведено тендерні процедури щодо закупівлі послуг з відпочинку та оздоровлення дітей. Середня вартість ліжко дня склала 101 грн. Тривалість зміни – 21 день, як того вимагає Закон України про відпочинок та оздоровлення дітей.

Переможцями відкритих торгів, які проведено всіма розпорядниками коштів, стали: ТОВ «Бердянськ Тур» ДОЦ «Орлятко»;ТОВ «Інтер»ДОЦ «Аіст»»; ТОВ «Обен» ДОЦ «Гвоздика»; ДОТ «Прометей»; ДОК «Райський куточок».

Особлива увага приділялась організації повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей військовослужбовців і працівників внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітей з девіантною поведінкою, дітей загиблих шахтарів та дітей загиблих журналістів, дітей, які перебувають на обліку в службах у справах дітей, диспансерному обліку, вихованців притулків для дітей області, талановитих та обдарованих дітей, а також дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

У червні 2009 року в області функціонували 320 денних відпочинкових таборів у закладах освіти, де відпочили 31675 дітей; у 12 профільних таборах - 1846 дітей, в 4 таборах праці і відпочинку – 560 дітей; 243 дозвіллєвих пришкільних майданчиків охопили 1860 дітей; 176 трудових об'єднань школярів – 1650 дітей.

В цьому році продовжено практику оздоровлення дітей з обмеженими фізичними можливостями. Так, 30 дітей, хворих на цукровий діабет, оздоровлювались у ДОЦ «Орлятко» (м. Бердянськ), 10 дітей з вадами слуху оздоровлювались у ДОЦ «Райський куточок» (м. Бердянськ). Протягом липня оздоровлено 67 вихованців дитячих будинків-інтернатів.

Протягом літніх оздоровчих змін організовано оздоровлення 142 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят