Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено переможців та лауреатів конкурсу «Найкращий енергозберігаючий проект Запорізької області 2009»

24 вересня 2009 - 13:53

Обласна державна адміністрація ініціювала проведення зазначеного конкурсу, враховуючи актуальність теми впровадження енергозберігаючих технологій та використання альтернативних видів палива.

Конкурс проведено у номінаціях: найкращий енергозберігаючий проект у житлово-комунальній сфері, найкращий енергозберігаючий проект у промисловій галузі, найкращий енергозберігаючий проект у агропромисловому комплексі та найкращий енергозберігаючий проект з використанням нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії, найкращий енергозберігаючий проект у будівництві об'єктів цивільного призначення.

Переможцями конкурсу «Найкращий енергозберігаючий проект Запорізької області 2009» визначено:

- у номінації найкращий енергозберігаючий проект у промисловій галузі - трудовий колектив ВАТ «Запорожкокс» (проект - “Установка утилізації тепла та знешкодження димових газів від коксових батарей на базі двох котлів-утилізаторів та одного турбогенератору ВАТ «Запорожкокс»”);

- у номінації н айкращий енергозберігаючий проект у агропромисловому комплексі - трудовий колектив ТОВ НВК «Чиста Енергія» ( проект - «Біогазова станція (1МВт) в Запорізькій області»);

- у номінації найкращий енергозберігаючий проект з використанням нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії - трудовий к олектив ТОВ ЗВК «Спецгазпром» за сукупністю трьох проектів («Реконструкція котельній по вул. Дзержинського 1, м . Вільнянськ Запорізької області. Перевод котлів НІІСТУ-5 на використання альтернативних твердих видів палива»; «Реконструкція центральної котельні по вул. Радянська 20, м . Вільнянськ Запорізької області. Система спалювання альтернативного твердого виду палива»; «Реконструкція котельної по вул. Морська, 78А, м. Приморськ Запорізької області. Система збереження, транспортування та спалювання альтернативного твердого виду палива»).

- у номінації н айкращий енергозберігаючий проекту у житлово-комунальній сфері - виконавчий комітет Енергодарської міської ради ( проект - «Переведення теплопостачання мікрорайонів №1, №2 та кварталу гуртожитків на теплопостачання від Запорізької АЕС»).

За результатами проведеного Конкурсу було визначено лауреатів у кожній номінації, саме: ВАТ «Запоріжсталь (проект - «Енергетичний комплекс ВАТ “Запоріжсталь”); ВАТ «Мотор Січ» (проект - «Теплоенергетичний комплекс ТЕК-6, енергозберігаючий проект ВАТ Мотор Сич»); ТОВ «Соцінновація» (проект - «Модернізація технологічних процесів на промислових переробних підприємствах в сільській місцевості з метою збереження енергії»); Мелітопольську райдержадміністрацію (проект - «Організація виробництва брикетів із місцевих видів палива рослинного походження для реалізації енергозберігаючих технологій у Мелітопольському районі»); Приазовську райдержадміністрацію ( проект «Будівництво вітрової електростанції на території Приазовського району виробничою потужністю 450 МВт»); ТОВ «Фотон – Електро» ( проект - «Встановлення системи сонячного опалення типу SSO 4/20-300/6000 виробництва компанії «Фотон-Електро» на об'єктах соціальної та житлово-комунальної сфер господарювання»); виконавчий комітет Енергодарської міської ради (проект - «Реконструкція системи опалення та гарячого водопостачання ТРП 1-12 з впровадженням системи автоматичного управління і диспетчеризації, м. Енергодар»); Веселівську райдержадміністрацію (проект - «Впровадження регулювання приводів мережних насосів ВНС-1, ВНС-2, КП ВР ВКГ «Райводоканал» сел. Веселе»); Мелітопольське орендне підприємство теплових мереж ( проект - «Монтаж електрокотлів для теплозабезпечення дитячого садка № 49 по вул. Бєляєва будинок 105-Б м. Мелітополь»).

За вагомий внесок у соціально-економічний розвиток Запорізької області почесною грамотою облдержадміністрації було визнано колектив ВАТ Науково-технічного підприємства «Котлоенергопром» - автора проекту “Установка утилізації тепла та знешкодження димових газів від коксових батарей на базі двох котлів-утилізаторів та одного турбогенератору ВАТ «Запорожкокс»”.

Зазначені відзнаки вручено під час засідання колегії облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни