Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено переможців та лауреатів конкурсу «Найкращий енергозберігаючий проект Запорізької області 2009»

24 вересня 2009 - 13:53

Обласна державна адміністрація ініціювала проведення зазначеного конкурсу, враховуючи актуальність теми впровадження енергозберігаючих технологій та використання альтернативних видів палива.

Конкурс проведено у номінаціях: найкращий енергозберігаючий проект у житлово-комунальній сфері, найкращий енергозберігаючий проект у промисловій галузі, найкращий енергозберігаючий проект у агропромисловому комплексі та найкращий енергозберігаючий проект з використанням нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії, найкращий енергозберігаючий проект у будівництві об'єктів цивільного призначення.

Переможцями конкурсу «Найкращий енергозберігаючий проект Запорізької області 2009» визначено:

- у номінації найкращий енергозберігаючий проект у промисловій галузі - трудовий колектив ВАТ «Запорожкокс» (проект - “Установка утилізації тепла та знешкодження димових газів від коксових батарей на базі двох котлів-утилізаторів та одного турбогенератору ВАТ «Запорожкокс»”);

- у номінації н айкращий енергозберігаючий проект у агропромисловому комплексі - трудовий колектив ТОВ НВК «Чиста Енергія» ( проект - «Біогазова станція (1МВт) в Запорізькій області»);

- у номінації найкращий енергозберігаючий проект з використанням нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії - трудовий к олектив ТОВ ЗВК «Спецгазпром» за сукупністю трьох проектів («Реконструкція котельній по вул. Дзержинського 1, м . Вільнянськ Запорізької області. Перевод котлів НІІСТУ-5 на використання альтернативних твердих видів палива»; «Реконструкція центральної котельні по вул. Радянська 20, м . Вільнянськ Запорізької області. Система спалювання альтернативного твердого виду палива»; «Реконструкція котельної по вул. Морська, 78А, м. Приморськ Запорізької області. Система збереження, транспортування та спалювання альтернативного твердого виду палива»).

- у номінації н айкращий енергозберігаючий проекту у житлово-комунальній сфері - виконавчий комітет Енергодарської міської ради ( проект - «Переведення теплопостачання мікрорайонів №1, №2 та кварталу гуртожитків на теплопостачання від Запорізької АЕС»).

За результатами проведеного Конкурсу було визначено лауреатів у кожній номінації, саме: ВАТ «Запоріжсталь (проект - «Енергетичний комплекс ВАТ “Запоріжсталь”); ВАТ «Мотор Січ» (проект - «Теплоенергетичний комплекс ТЕК-6, енергозберігаючий проект ВАТ Мотор Сич»); ТОВ «Соцінновація» (проект - «Модернізація технологічних процесів на промислових переробних підприємствах в сільській місцевості з метою збереження енергії»); Мелітопольську райдержадміністрацію (проект - «Організація виробництва брикетів із місцевих видів палива рослинного походження для реалізації енергозберігаючих технологій у Мелітопольському районі»); Приазовську райдержадміністрацію ( проект «Будівництво вітрової електростанції на території Приазовського району виробничою потужністю 450 МВт»); ТОВ «Фотон – Електро» ( проект - «Встановлення системи сонячного опалення типу SSO 4/20-300/6000 виробництва компанії «Фотон-Електро» на об'єктах соціальної та житлово-комунальної сфер господарювання»); виконавчий комітет Енергодарської міської ради (проект - «Реконструкція системи опалення та гарячого водопостачання ТРП 1-12 з впровадженням системи автоматичного управління і диспетчеризації, м. Енергодар»); Веселівську райдержадміністрацію (проект - «Впровадження регулювання приводів мережних насосів ВНС-1, ВНС-2, КП ВР ВКГ «Райводоканал» сел. Веселе»); Мелітопольське орендне підприємство теплових мереж ( проект - «Монтаж електрокотлів для теплозабезпечення дитячого садка № 49 по вул. Бєляєва будинок 105-Б м. Мелітополь»).

За вагомий внесок у соціально-економічний розвиток Запорізької області почесною грамотою облдержадміністрації було визнано колектив ВАТ Науково-технічного підприємства «Котлоенергопром» - автора проекту “Установка утилізації тепла та знешкодження димових газів від коксових батарей на базі двох котлів-утилізаторів та одного турбогенератору ВАТ «Запорожкокс»”.

Зазначені відзнаки вручено під час засідання колегії облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни