Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лікарні Запорізької області отримали ще 200 мобільних кисневих концентраторів

15 січня 2021 - 15:10

У Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні отримали останню партію мобільних кисневих концентраторів для забезпечення медзакладів, де лікують хворих на COVID-19.

Нова партія апаратів обсягом у 200 одиниць поповнила мобільний кисневий парк Запорізької області. Обладнання придбано коштом державної субвенції.

Кисневі концентратори будуть розподілено та відвезено до лікарень, тож користуватися новим обладнанням лікарі зможуть вже сьогодні.

В Обласній інфекційній лікарні залишається 20 кисневих концентраторів, іншим запорізьким лікарням буде передано 136 апаратів, Бердянську – 30, Оріхівському району – 6 та лікарням Веселівського району – 8 концентраторів.

- У Запорізькій області 21 лікарня першої хвилі безпосередньо надають допомогу хворим на COVID-19. У нас є позитивна динаміка щодо зменшення кількості хворих, яким необхідна госпіталізація. Мобільний кисневий парк дозволяє перерозподіляти кисневі концентратори між медичними закладами у разі потреби чи загострення ситуації на території. Водночас, продовжується системна робота щодо стаціонарного забезпечення лікарень киснем, щоб лікарні мали високу потужність для боротьби з захворюваністю. Запорізька область готова протистояти хворобі та реагувати на можливі ускладнення епідситуації. В регіоні налагоджена система тестування, ми маємо високу потужність лабораторії, у якій проводиться близько двох тисяч досліджень на добу. За потреби кількість тестувань буде збільшено до 3 тисяч, - відзначив радник голови облдержадміністрації Олексій Кулініч.

Як відзначила заступник голови облдержадміністрації Олена Теряєва, обласна влада підтримує громади, щоб вони мали змогу надавати необхідну медичну допомогу своїм мешканцям. Якщо на початку листопада кисневі ліжка були забезпечені киснем на 43%, то сьогодні цей показник сягає 88%. Для обласної влади в період карантину основним питанням залишається життя та здоровя мешканців громади. Нове обладнання допоможе громадам достойно подолати наслідки інфекції.

Головний лікар Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні Володимир Шинкаренко повідомив, що наявні кисневі концентратори повністю закривають потреби медичного закладу  у лікуванні хворих на COVID. Лікарня повністю забезпечена медичним киснем. У лікарні знаходиться близько 60 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19.

Нагадаємо, голова облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що через прогнози щодо зростання захворюваності необхідно, щоб лікарні були на 100% забезпечені киснем.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?