Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця між ТДАТУ та обласною координаційною радою з питань козацтва при Запорізькій обласній державній адміністрації

15 лютого 2021 - 10:42

У Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного проведена важлива нарада на тему консолідації спільних зусиль з обласною координаційною радою з питань козацтва при Запорізькій обласній державній адміністрації на підтримку європейської інтеграції і подальшого розвитку фізичної культури та спорту.

Представники обласної координаційної ради з питань козацтва при Запорізькій облдержадміністрації, ГО «Всеукраїнський козацький Центр сприяння євроатлантичній інтеграції», «Всеукраїнський козацький спортивний клуб» ім. гетьмана України Івана Мазепи, «Міжнародний союз козаків «Запорозька Січ», Всеукраїнського штабу операції «Козацький волонтер» провели щорічну робочу нараду з ректором Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного, професором, доктором технічних наук, Володимиром Кюрчевим. 

Давні дружні відносини між козацькими організаціями і викладачами та студентами закладу вищої освіти сприяють посиленню роботи, спрямованої на виховну діяльність, збереження козацьких традицій серед студентської молоді.

Саме у ТДАТУ, вперше в Мелітополі, у 2015 році був створений козацький курінь, розпочату всеукраїнську національно-патріотичну акцію «Молоді про українську армію», багато студентів активно долучилися до культурно-історичних заходів, зокрема, до Першої Національної громадської козацької історичної бібліотеки ім. Д.І. Вишневецького (Байди) та низки лекцій із вшанування української історичної літератури.

Ректор університету Володимир Кюрчев розповів про навчання, молодіжні організації та привітав продовження спільної співпраці у 2021 році. Крім цього,  звернув увагу на важливості для сучасної молоді продовжувати навчання, займатися науковими роботами, дослідженнями, розробленням нових технологій, підвищенням рівня кваліфікації у країнах Європи.

Директор ГО «Всеукраїнський козацький спортивний клуб», волонтер Іван Нонка ознайомив присутніх з планом проведення змагань у відповідності з державною Стратегією розвитку фізичної культури і спорту, запропонував спільні з козацьким клубом спортивні змагання на кубки Івана Мазепи, Дмитра Вишневецького (Байди), Пилипа Орлика, Івана Сірка. Також було вирішено відновити діяльність козацького куреня, де студенти вже закінчили навчання.

Верховний отаман МСК «Запорозька Січ», учасник АТО Ілля Лапін запропонував участь ветеранів АТО, козаків у проведенні уроків мужності, особливу увагу звернув на необхідність участі студентів у навчаннях і підрозділах територіальної оборони України.

Для студентів і педколективу були передані інформаційні матеріали від Представництва ЄС в Україні для продовження роз’яснювальної роботи і семінарських занять, вручені екземпляри нового четвертого випуску загальнодержавного альманаху «Українське патріотичне козацтво».

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни