Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До обласної скарбниці зібрали 5, 1 млрд. гривень

17 лютого 2021 - 14:32

Фахівці облдержадміністрації  підрахували, що у 2020 році доходи обласного бюджету склали 5, 157 млрд. гривень. Через коронавірус, локдаун та економічний спад фінансовий план виконали на тільки 93,7%.

Кошти переважно витрачають на обласні заклади охорони здоров’я, культури, освіти, соціального забезпечення. Це, наприклад, обласна клінічна лікарня, кардіологічний диспансер, музично-драматичний театр ім. В.Магара, школи-інтернати для особливих діток, спортивні школи, геріатричні пансіонати тощо.

Доходи загального фонду бюджету (з якого оплачують зарплату та комунальні послуги) склали 2,187 млрд. грн. Через економічну кризу вони виявилися майже на 9% менше від плану, проте на 25 млн. грн. більші, аніж у  2019 році. Завдяки цьому бюджетники отримують зарплату в повному обсязі та без затримок.

Окрім цього, 257,6 млн. грн. надійшло до спеціального фону бюджету. Це – ресурс розвитку, кошти, за які можна утеплювати школи та лікарні, ремонтувати водогони, реалізовувати екологічні проекти.

Також на реалізацію соціальних програм 2,673 млрд. гривень нам виділяє Державний бюджет України. Це кошти на пільги та субсидії соціально незахищеним верствам населення. Проте з кожним роком все більше видатків із обласного рівня передається місцевим громадам. Також  з 1 квітня 2020 року всі лікувальні заклади уклали прямі угоди із Національною службою охорони здоров’я України та самостійно отримують оплату за медичні послуги.

Наразі обласна державна адміністрація готується внести до облради зміни до головного фінансового документу області на 2021 рік, які нададуть нового імпульсу розвитку соціальної сфери Запорізького краю.

 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни