Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тепло не подорожчає, але за нього треба вчасно платити

18 лютого 2021 - 08:02

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Кардаш провів селекторну нараду, присвячену стану справ у житлово-комунальному господарстві. Посадовець нагадав керівникам територій, що до кінця опалювального сезону вартість тепла не повинна зростати. Така норма міститься  у меморандумі, який за дорученням Президента України, Кабмін, НАК «Нафтобаз України» та НКРЕКП підписали із місцевою владою.

Віталій Кардаш звернувся до керівників територій та теплопостачальних підприємств з проханням забезпечити виконання положень меморандуму.

В цілому опалювальний сезон на Запоріжжі проходить стабільно. Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко, в області працюють всі котельні, опалюються всі житлові будинки, забезпечені централізованим опаленням всі об’єкти соціальної сфери. Аварійні ситуації, які виникають, ліквідовуються в найкоротші терміни.

Разом з тим головна проблема тепловиків – це борги. Жителі області не доплатили за тепло астрономічну суму – 1,619 млрд. грн. Самі теплопостачальні підприємства також винні за газ 995 млн. грн. Така ситуація може призвести до непередбачуваних наслідків.

Тарифи мають бути справедливими та враховувати інтереси людей.  Завдяки рішенню Уряду ціна газу для запоріжців в середньому зменшилась на 30-40 відсотків. Ми працюємо, щоб запустити ринок газу. Люди мають бачити цінові пропозиції операторів на цілий рік, щоб оперативно змінити свого постачальника на більш вигідного. А наших земляків просимо своєчасно платити за послуги ЖКГ, аби в наших оселях було тепло і затишно, - наголосив Віталій Кардаш.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області