Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тепло не подорожчає, але за нього треба вчасно платити

18 лютого 2021 - 08:02

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Кардаш провів селекторну нараду, присвячену стану справ у житлово-комунальному господарстві. Посадовець нагадав керівникам територій, що до кінця опалювального сезону вартість тепла не повинна зростати. Така норма міститься  у меморандумі, який за дорученням Президента України, Кабмін, НАК «Нафтобаз України» та НКРЕКП підписали із місцевою владою.

Віталій Кардаш звернувся до керівників територій та теплопостачальних підприємств з проханням забезпечити виконання положень меморандуму.

В цілому опалювальний сезон на Запоріжжі проходить стабільно. Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко, в області працюють всі котельні, опалюються всі житлові будинки, забезпечені централізованим опаленням всі об’єкти соціальної сфери. Аварійні ситуації, які виникають, ліквідовуються в найкоротші терміни.

Разом з тим головна проблема тепловиків – це борги. Жителі області не доплатили за тепло астрономічну суму – 1,619 млрд. грн. Самі теплопостачальні підприємства також винні за газ 995 млн. грн. Така ситуація може призвести до непередбачуваних наслідків.

Тарифи мають бути справедливими та враховувати інтереси людей.  Завдяки рішенню Уряду ціна газу для запоріжців в середньому зменшилась на 30-40 відсотків. Ми працюємо, щоб запустити ринок газу. Люди мають бачити цінові пропозиції операторів на цілий рік, щоб оперативно змінити свого постачальника на більш вигідного. А наших земляків просимо своєчасно платити за послуги ЖКГ, аби в наших оселях було тепло і затишно, - наголосив Віталій Кардаш.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області