Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії завершують осінньо-польові роботи

13 листопада 2009 - 12:51

Про попередні підсумки роботи аграрного комплексу у поточному році йшлося під час обласної селекторної наради з керівниками територій, яку провели голова обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступники Олександр Сін і Микола Фролов.

В цілому, як зазначив Олександр Старух, запорізькі аграрії спрацювали з непоганим результатом. Зібрано 2 млн. 213 тис. тонн зерна, з них 1 млн. 370 тис. тонн складає пшениця.

Позитивним голова облдержадміністрації назвав той факт, що дві третини зібраної пшениці – продовольче зерно. В середньому урожайність склала 25,4 ц/га. Та є окремі господарства, де цей показник у 2-2,5 раза перевищує середній по області.

Подякувавши хліборобам за сумлінну працю, Олександр Старух доручив головам райдержадміністрацій підготувати подання на нагородження відзнаками ОДА керівників та працівників кращих сільськогосподарських підприємств області.

- Наразі перед нами стоїть завдання постійного моніторингу стану посівів озимини з метою їх збереження, - окреслив напрямки подальшої роботи очільник регіону. – Також маємо розпочинати підготовку до проведення весняно-польових робіт: подбати про забезпечення аграріїв насінням, добривами, пальним та технікою.

Певні здобутки мають і запорізькі тваринники. Зокрема, у порівнянні з минулим роком на 7,8% збільшилось поголів'я свиней, на 8,2% - птиці. Проте, за словами Олександра Старуха, «слабкою ланкою» тваринницького комплексу області залишається вирощування великої рогатої худоби. Хоча є 6 районів, де зафіксовано збільшення поголів'я корів – у Чернігівському (36,8%), Великобілозерському (18,8%), Веселівському (7,9%), Михайлівському (7,8%) та Запорізькому (2,6%).

- Можна сподіватися, що наступного року таких територій буде значно більше, - зауважив посадовець.

Олександр Старух також звернув увагу керівників територій на необхідність забезпечення своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати працівникам галузі сільського господарства та проведення розрахунків за договорами оренди земельних паїв.

Наостанок голова облдержадміністрації привітав запорізьких аграріїв з нагоди професійного свята – Дня працівника сільського господарства, що відзначатиметься цієї неділі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області