Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії завершують осінньо-польові роботи

13 листопада 2009 - 12:51

Про попередні підсумки роботи аграрного комплексу у поточному році йшлося під час обласної селекторної наради з керівниками територій, яку провели голова обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступники Олександр Сін і Микола Фролов.

В цілому, як зазначив Олександр Старух, запорізькі аграрії спрацювали з непоганим результатом. Зібрано 2 млн. 213 тис. тонн зерна, з них 1 млн. 370 тис. тонн складає пшениця.

Позитивним голова облдержадміністрації назвав той факт, що дві третини зібраної пшениці – продовольче зерно. В середньому урожайність склала 25,4 ц/га. Та є окремі господарства, де цей показник у 2-2,5 раза перевищує середній по області.

Подякувавши хліборобам за сумлінну працю, Олександр Старух доручив головам райдержадміністрацій підготувати подання на нагородження відзнаками ОДА керівників та працівників кращих сільськогосподарських підприємств області.

- Наразі перед нами стоїть завдання постійного моніторингу стану посівів озимини з метою їх збереження, - окреслив напрямки подальшої роботи очільник регіону. – Також маємо розпочинати підготовку до проведення весняно-польових робіт: подбати про забезпечення аграріїв насінням, добривами, пальним та технікою.

Певні здобутки мають і запорізькі тваринники. Зокрема, у порівнянні з минулим роком на 7,8% збільшилось поголів'я свиней, на 8,2% - птиці. Проте, за словами Олександра Старуха, «слабкою ланкою» тваринницького комплексу області залишається вирощування великої рогатої худоби. Хоча є 6 районів, де зафіксовано збільшення поголів'я корів – у Чернігівському (36,8%), Великобілозерському (18,8%), Веселівському (7,9%), Михайлівському (7,8%) та Запорізькому (2,6%).

- Можна сподіватися, що наступного року таких територій буде значно більше, - зауважив посадовець.

Олександр Старух також звернув увагу керівників територій на необхідність забезпечення своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати працівникам галузі сільського господарства та проведення розрахунків за договорами оренди земельних паїв.

Наостанок голова облдержадміністрації привітав запорізьких аграріїв з нагоди професійного свята – Дня працівника сільського господарства, що відзначатиметься цієї неділі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області