Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Європейська і євроатлантична інтеграція України - важливі складові успішного розвитку нашої держави. Конференція в Бердянському машинобудівному професійному ліцеї

2 квітня 2021 - 14:48

31 березня 2021 року у Бердянському машинобудівному професійному ліцеї на підтримку державної річної програми "Україна - НАТО" членами експертної ради Всеукраїнського козацького Центру сприяння євроатлантичній інтеграції проведена конференція та робоча зустріч з педагогічним колективом. Всеукраїнським козацьким Центром сприяння євроатлантичній інтеграції розроблено план дій на підтримку конституційних положень та законів України, результативної допомоги суспільству і громадам області щодо підтримки курсу на європейську і євроатлантичну інтеграцію.

На проведеній конференції були присутні та приймали участь викладачі, майстри Бердянського машинобудівного професійного ліцею, представники Бердянської міської ради, журналісти і учасники Запорозького козацького патріотичного Руху опору агресорам і окупантам. Захід відкрив керівник навчального закладу Сергій Дудукалов, який розповів про проведену роботу в напрямах євроінтеграції, національно-патріотичного виховання, професійної діяльності та волонтерської допомоги воїнам Збройних Сил України.

Заступник директора Всеукраїнського козацького Центру сприяння євроатлантичній інтеграції, волонтер Роман Авдєєв прокоментував методичні матеріали, звернувши увагу на багато програм для співпраці з ЄС в областях енергоефективної енергетики, збереження природних ресурсів, екології, навчання молоді у вищих навчальних закладах європейських країн, працевлаштування та наукових досліджень. Голова Всеукраїнського козацького спортивного клубу ім. гетьмана Івана Мазепи Іван Нонка поінформував про спортивну діяльність, волонтерські заходи та можливості проведення спільних навчань і змагань з друзями з Литви, Польщі, Румунії.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Алевтина Бевз розповіла про діяльність педагогів, студентів та викладачів в напрямах волонтерської діяльності, національно-патріотичного виховання, підтримки євроатлантичної інтеграції, підтримала пропозиції щодо створення філії Першої Національної громадської козацької історичної бібліотеки ім. князя Д. І. Вишневецького (Байди) та проведення просвітницьких акцій "Молоді про українську армію", "Вшануймо українську історичну літературу".

До бібліотеки навчального закладу були надані нові екземпляри загальнодержавного альманаху "Українське патріотичне козацтво".

 

Обласна координаційна рада з питань козацтва

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області