Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги органів місцевого самоврядування!

9 квітня 2021 - 11:11

Кабінетом Міністрів України 24.03.2021 прийнято постанову № 249 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг» (далі – Постанова).

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» за бюджетною програмою КПКВК № 2911050 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг» передбачено 231 000 тис. гривень. Головним розпорядником коштів є Мінцифри.

Пунктом 4 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (далі – Порядок та умови) передбачено, що субвенція надається за такими  напрямами:

1)    будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення центрів надання адміністративних послуг, у тому числі завершення розпочатих у попередніх бюджетних періодах робіт з будівництва;

2)    облаштування будівель та приміщень, де розміщений центр, а також забезпечення центрів (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема обладнанням для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії.

Клопотання для отримання субвенції та матеріали подаються до Мінцифри виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, військово-цивільними адміністраціями.

У 2021 році клопотання та матеріали приймаються (у тому числі в електронній формі з використанням електронного підпису, який базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа) протягом 30 робочих днів з дня   набрання чинності Постановою.

Зазначену Постанову опубліковано на Урядовому порталі 25.03.2021. З нею можна ознайомитись за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-poryadku-ta-umo-a249.

Для спрощення підготовки клопотань та матеріалів громадами  зразок форми додається.

Звертаємо увагу що клопотання та матеріали, в яких виявлено помилки, вважаються прийнятими у разі усунення зазначених помилок протягом п’яти робочих днів з дня отримання заявниками повідомлення про наявність таких помилок та їх суть.

Зазначаємо, що помилками вважається: відсутність у клопотанні інформації, яка визначена у пункті 7 Порядку та умов; відсутність одного або декількох документів, визначених підпунктами 1 або 2 пункту 8 Порядку та умов; неналежне оформлення документів (відсутні підписи відповідальних посадових осіб, документи не містять реквізитів органу тощо); низька якість документів, що унеможливлює їх опрацювання (скановані копії документів низької якості, нерозбірливий текст документу тощо), а також інші помилки, які унеможливлюють опрацювання та розгляд клопотань та матеріалів.

З метою ознайомлення зацікавлених сторін із особливостями надання фінансової підтримки на розвиток мережі центрів надання адміністративних

послуг 25.03.2021 Мінцифри було проведено вебінар на тему: «ЦНАП: порядок та умови надання субвенції для розвитку мережі». Запис вебінару містить відповіді на поширені запитання громад, ознаймитись із ним можна за посиланням: https://youtu.be/MVj907vx6gM.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку