Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання обласної виконавчої влади – забезпечити дотримання законів у виборчому процесі

23 листопада 2009 - 09:34

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний за участю представників структурних підрозділів обласної виконавчої влади, правоохоронних органів провів зустріч з керівниками політичних партій з організаційних питань виборчого процесу.

З метою забезпечення дотримання українського законодавства, здійснення виборчого процесу на засадах політичного плюралізму, публічності та відкритості, неупередженості, рівності прав усіх кандидатів та свободи передвиборчої агітації обласна державна адміністрація започаткувала низку зустрічей з представниками владних та громадських інституцій.

Минулого тижня відбулася зустріч з керівниками регіональних засобів масової інформації. Також громадськість поінформовано про стан формування реєстру виборців. На зустрічі з лідерами партійних осередків розглянуто окремі питання організаційного плану, що стосуються участі у виборчому процесі політичних партій.

Актуальним нині є питання організації масових заходів агітаційного характеру в умовах санітарно-епідеміологічної ситуації. З 18 листопада обласна влада дозволила проведення масових заходів. Але існують певні вимоги, яких необхідно дотримуватися при їх організації. Адже медики попереджують про можливість другої хвилі епідемії.

Другий момент – формування окружних та дільничних виборчих комісій.

- До цього питання всі суб'єкти виборчого процесу мають поставитися відповідально, адже від професійності, чесності та принциповості членів виборчих комісій напряму залежатиме демократичність виборчого процесу та об'єктивність результатів виборів, - зазначив Олександр Бережний.

Учасники зібрання детально зупинились на організаційно-технологічних аспектах формування окружних та дільничних виборчих комісій та складання максимально точних списків виборців. Цього року вони вперше укладаються на підставі відомостей Державного реєстру виборців.

- Зі свого боку закликаємо всіх учасників виборчого процесу утриматися від використання «брудних» виборчих технологій, поширення недостовірної інформації, розпалювання ворожнечі між громадянами різних політичних переконань, - закликав представників політичних партій перший заступник очільника області Олександр Бережний.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів