Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання обласної виконавчої влади – забезпечити дотримання законів у виборчому процесі

23 листопада 2009 - 09:34

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний за участю представників структурних підрозділів обласної виконавчої влади, правоохоронних органів провів зустріч з керівниками політичних партій з організаційних питань виборчого процесу.

З метою забезпечення дотримання українського законодавства, здійснення виборчого процесу на засадах політичного плюралізму, публічності та відкритості, неупередженості, рівності прав усіх кандидатів та свободи передвиборчої агітації обласна державна адміністрація започаткувала низку зустрічей з представниками владних та громадських інституцій.

Минулого тижня відбулася зустріч з керівниками регіональних засобів масової інформації. Також громадськість поінформовано про стан формування реєстру виборців. На зустрічі з лідерами партійних осередків розглянуто окремі питання організаційного плану, що стосуються участі у виборчому процесі політичних партій.

Актуальним нині є питання організації масових заходів агітаційного характеру в умовах санітарно-епідеміологічної ситуації. З 18 листопада обласна влада дозволила проведення масових заходів. Але існують певні вимоги, яких необхідно дотримуватися при їх організації. Адже медики попереджують про можливість другої хвилі епідемії.

Другий момент – формування окружних та дільничних виборчих комісій.

- До цього питання всі суб'єкти виборчого процесу мають поставитися відповідально, адже від професійності, чесності та принциповості членів виборчих комісій напряму залежатиме демократичність виборчого процесу та об'єктивність результатів виборів, - зазначив Олександр Бережний.

Учасники зібрання детально зупинились на організаційно-технологічних аспектах формування окружних та дільничних виборчих комісій та складання максимально точних списків виборців. Цього року вони вперше укладаються на підставі відомостей Державного реєстру виборців.

- Зі свого боку закликаємо всіх учасників виборчого процесу утриматися від використання «брудних» виборчих технологій, поширення недостовірної інформації, розпалювання ворожнечі між громадянами різних політичних переконань, - закликав представників політичних партій перший заступник очільника області Олександр Бережний.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни