Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області щоденно ведеться боротьба із незаконною торгівлею нафтопродуктами

22 квітня 2021 - 11:48

Сьогодні відбулася онлайн-нарада при Секретаріаті Кабінету Міністрів щодо поточних результатів роботи міжвідомчих груп з перевірки АЗС регіонів. У заході взяв участь заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Едуард Брутман.

До наради також приєдналися фахівці Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, представники Держпродспоживслужби, Національної поліції, екологічної інспекції, ДСНС, ДПС та ДФС у Запорізькій області.

Під час заходу  говорили про роботу щодо протидії незаконній торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на автозаправних станціях. Кожна область доповіла про поточні результати проведеної роботи.

У Запорізькій області з 1 січня до 21 квітня штабом з боротьби із функціонуванням нелегальних АЗС проведено перевірки 497 об'єктів, що здійснюють операції з пальним. З них ліцензія наявна у 454.  За результатами перевірок виявлено 4932 порушення. Серед виявлених порушень: відсутність дозволу на продаж палива, незаконне виготовлення мастильних матеріалів, зберігання пального без ліцензії, не здійснена реєстрація об'єкту оподаткування.

Відкрито 11 кримінальних та 159 адміністративних проваджень. Винесено 267 приписів про усунення порушень. З незаконного обігу вилучено 33,7 тони пального. Нараховано штрафних та фінансових санкцій на суму 14 783,7 тис. грн. (стягнуто 136 тис. грн).

Перевірки діяльності АЗС Запорізької області продовжуються. Робота правоохоронних та контролюючих органів ведеться щоденно. До початку травня мають перевіряти всі об'єкти нагляду. 

До роботи штабу залучаються представники поліції, податкової та фіскальної служб, екологічної інспекції. Також у планах створення мапи всіх офіційних автозаправних станцій регіону.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою